WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hist. Kring helpt met QR
Wijdemeren, za 22 december 2012

De Historische Kringen van 's-Graveland, Loosdrecht en Nederhorst werkten mee aan de samenstelling van de QR route door Wijdemeren.

ing. bericht

Voorbereidingen voor een prachtige historische fietstocht!

Aan de inwoners van de gemeente Wijdemeren,

Afgelopen jaar zijn de historische kringen van Wijdemeren hard bezig geweest om voor u een interessante fiets- of wandeltocht te maken die te volgen is via bordjes met een QR code.


HK 's-Graveland-Kortenhoef

Ook voor historische kringen is deze moderne communicatiemanier een uikomst en daarom hebben wij er graag gebruik van gemaakt om voor u deze fietstocht te ontwikkelen. Door middel van uw smartphone en de QR bordjes krijgt u informatie over de historie en tal van andere wetenswaardigheden over de plaats waar u zich op dat moment bevind. Zo wordt uw fiets- of wandeltocht een bijzondere belevenis die af en toe onderbroken wordt met gezellige tussenstops waar u onder het genot van een hapje en/of een drankje even kunt bijpraten.


HK Loosdrecht

Binnenkort, in de derde week van januari 2013, zullen er teams van de historische kringen bordjes met codes gaan bevestigen op onder andere paaltjes en lantaarnpalen.
Door middel van deze brief willen wij u hiervan op de hoogte stellen. De bordjes komen bij historische monumenten, soms bij u in de buurt te hangen. Daarom leek het ons gepast om u deze brief te sturen, zodat u weet wat er aan de hand is.

We zijn voornemens de fietstocht op 25 mei 2013 feestelijk te openen. Dat lijkt ons een mooi vooruitzicht voor het nieuwe jaar! Tot die tijd wordt er nog hard gewerkt aan verdiepingsmateriaal bij de korte informatie die er nu al beschikbaar is. Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan de route ook ‘testen’ en een educatieve variant op de route maken.


HK Nederhorst den Berg

Kortom er is nog veel te doen tot 25 mei, maar dan kunnen we terecht opmerken dat historische kringen weliswaar achterom kijken maar wat betreft de communicatie naar u toe heel innovatief en vooruitstrevend durven te zijn!

Mocht u nog vragen hebben over dit project, neemt u dan contact op met onze projectleider Hetty Kastelein, telefoonnummer 06-54345333.

Met vriendelijke groeten van alle betrokken leden van de Historische Kringen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief