WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Meer Herrie op de Hei
Hilversum, do 20 december 2012

De Herrie- en Groen-actievoerders gaan, zonder het te beseffen (?) akkoord met 76000 i.p.v. 55000 vliegbewegingen schrijft Wim van Oudheusden.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

ingezonden brief

"Geen herrie op de hei" wil meer herrie op de hei!

Door niet akkoord te gaan met een verlaging van het aantal vliegbewegingen van 76000 naar 55000 dreigen "Geen herrie op de hei", GroenLinks, D66 en Natuurmonumenten zichzelf in de voet te schieten.

Momenteel is 76000 toegestaan per jaar. Als niet akkoord wordt gegaan met het na decennia eindelijk bereikte compromis, namelijk de verharde baan en sluiting van de op ter Sype gerichte baan, vervalt de geluidsbeperkende maatregel tot 55000 juist, die nu voor het inkoppen ligt. Als het vliegveld zich nu terugtrekt is dat het gevolg namelijk. Er zullen maar liefst 1000 huizen in de hele regio meer geluidshinder houden dan in het voorliggende voorstel. Die zouden namelijk minder overlast krijgen!

Het is een drogreden, onjuiste informatie, ja zelfs misleiding om te doen alsof de huidige 45000 vliegbewegingen ook het maximum zijn. Het vliegveld mag dit morgen zonder enig bezwaar dichtvliegen tot maar liefst 76000! Als dat de bedoeling is van Geen herrie, GL, D66 en NM dan zullen ze zich nog wel eens achter de oren krabben als er echt 76000 keer wordt gevlogen! Misschien moet het vliegveld dat een keer in een weekend uitproberen?

Dan hebben de huidige tegenstanders een enorme kans op het bereiken van juist minder geluidsoverlast laten liggen. Een naamswijziging ligt dan voor de hand voor de stichting, die vanaf dat moment "Meer herrie op de hei" moet gaan heten.

met vriendelijke groeten,

Wim van Oudheusden
Hilversum

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief