WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vliegveld: 0,1 dB op 0,1 km2
Nieuw Loosdrecht, zo 16 december 2012

Wim van Oudheusden filmde op het puntje natuurgebied waar het geluid van het vliegveldvolgens mogelijk ietsje toe zou kunnen nemen.

Dossier Ter Sype

ingezonden brief

Ingezonden brief aan de raad van Hilversum:

Geachte raadsleden, verzoeke dit door te sturen binnen uw fractie,
kijkt u s.v.p. eens naar deze filmopname over waar precies de Utrechtse natuurklachten (m.i. overdreven en aantoonbaar ten onrechte, maar oordeelt u zelf) over gaan: http://www.youtube.com/watch?v=jGQYnzsi3Ok
Dit om aan te tonen, dat er met de huidige plannen echt geen extra merkbare geluidsoverlast zal komen.

Alleen het kleine stuk groen in het eerste deel van de film ten noorden van de Kerkdijk richting vliegveld ter grootte van 0,1 km2 kan theoretisch iets meer worden belast dan nu bij 45000 vliegbewegingen. NB: tijdens de opname was nog sprake van een gebied van 0,25 km2, dat zich ook ten zuiden van de Kerkdijk bevond. dat is inmiddels in het voorliggende actuele plan met een factor 2,5 teruggebracht! daarmee vervallen mijn opmerkingen over het stuk ten zuiden van de Kerkdijk volledig! maar om u een beter beeld te geven heb ik niet geknipt in de oorspronkelijke opnames.

De in het uiterste geval berekende toename in 0,1 km2 met 0,1 dB meer is alleen aan de orde mits de nu toegestane grens van 55000 bewegingen volgevlogen zou gaan worden. dat is al vele jaren niet het geval!

Overigens meld ik volledigheidshalve nog dat er nooit van enige klacht sprake was vanuit dit kleine stukje stiltegebied toen er jaar na jaar maar liefst 94000 vliegbewegingen waren!

Wim van Oudheusden
Hilversum

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief