WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Krant sloopt Wethouder
Hilversum, zo 16 december 2012

In de Gooi en Eemlander van gisteren staat een analyse van Eddie de Paepe. Hij vindt dat de verkeerde Hilversumse VVD-wethouder is heengezonden.

Dossier Ter Sype

In De Zijlijn

Krant sloopt Wethouder

De Gooi en Eemlander stelt in een analyse vast dat niet de Hilversumse VVD wethouder Frans van Osch had een motie van wantrouwen moeten krijgen, maar zijn VVD collega Lon Jooren - Van der Boor.

Op de website publiceert de krant een cliff hanger. Daar wordt wel gesteld dat Lon Jooren-vander Boor weggestuurd had moeten worden, maar niet waarom. Van die website: "Waarom? Die vraag wordt beantwoord in een analyse in dagblad De Gooi- en Eemlander van vandaag, zaterdag."

Mocht u de krant niet hebben ontvangen, geen abonnement hebben en, nadat u naar het dichtsbijzijnde verkooppunt van de krant bent gesneld om deze opzienbarende analyse tot u te nemen, om daar tot de ontdekking te komen dat de krant uitverkocht was, dan hebben wij goed nieuws voor u. Wij vatten de gedegen analyse, van de hand van, jawel, Eddie de Paepe, voor uw samen.

Star, hooghartig en ondemocratisch

Eddie de Paepe opent met "De stijl van de Hilversumse VVD-wethouder is star, hooghartig en ondemocratisch. De liberalen hebben de verkeerde wethouder weggestuurd." De toon is gezet in het stuk onder de kop die er ook zijn mag: "Technocraat Jooren maakt nooit fouten"

Vervolgens maakt Eddie de Paepe in het stuk gehakt van wethouder Jooren. Er wordt keihard op de vrouw gespeeld. Niet de bal, niet de inhoud, maar de wethouder wordt onderuit geschoffeld." Nieuwkomer, woont nog maar net in Hilversum, weinig ervaring, maar liefst twee zwangerschapsverloven" en meer irrelevante roddel en achterklap passeren de revue.

"Gelukkig had wethouder van de Want begin dit jaar de portefeuille cultuur van haar overgenomen", zo betoogt Eddie de Paepe, want daarvoor had "Jooren met haar technocratische en rücksichtslose aanpak de instellingen tegen zich in het harnas gejaagd. Kenmerkend voor haar optreden in tal van andere dossiers."

De pijn van de Paepe

En dan komt de pijn van Eddie de Paepe als een duveltje uit een doosje als hij vervolgt: "Van ontslagen klokkenluider, crematorium en motorclub tot ecoduct, vliegveld, natuurweg en Raabos."

Na deze passage wordt Jooren nog even verder door de journalist van de Gooi en Eemlander gefileerd. "Ze luistert niet en beschouwt zichzelf als de slimste." Kan allemaal waar zijn, maar waar blijkt dat uit?

Sleezy details

De Paepe: "Na een lastige raadsvergadering stapt de wethouder natuur, milieu en leefbaarheid opgelucht in haar bolide voor die 876 meter naar haar twee-onder-eenkapper."
En dat is nog niet alles. De Paepe onthult: "dat Jooren uitstekend door één deur kan met de VVD-fractievoorzitter Joost van Gilse. Samen worden ze de Trompenberg-maffia genoemd, omdat beiden in grote huizen in die wijk van Hilversum wonen. Twee handen op één buik." : vindt De Paepe.

Waarom zou Eddie de Paepe zijn pijlen nu richten op deze VVD wethouder?

Dinsdag commissie Vliegveld

De verklaring is uiterst simpel. Dinsdagavond wordt de Hilversumse commissievergadering voortgezet over de plannen met het vliegveld, Ter Sype en alles wat daar bij hoort. De wethouder is voorstander van het verharden van de baan om zo nieuwbouw op Ter Sype mogelijk te maken. De Paepe is daar tegen.

En dus moet de wethouder in het clubblad van Geen Herrie op de Hei tot de grond toe gesloopt worden.
In scherpe bewoordingen oordelen mag van mij, graag zelfs, maar hier wordt zo ongelooflijk op de man gespeeld dat het gewoon te gênant is om te lezen. Of ze met zwangerschapsverlof was en of ze al dan niet met de auto naar huis rijdt lijken mij geen sterke inhoudelijke argumenten om te beoordelen of ze een goede of slechte wethouder is. En dat terwijl er vanuit de optiek van De Paepe toch voldoende inhoudelijke argumenten zouden moeten zijn om daarmee een echte analyse te schrijven over de keuzen die de wethouder maakt.

Ik vraag me tegenwoordig af of de Gooi en Eemlander nog een hoofdredacteur heeft die de journalistieke normen en objectiviteit in zijn krant een beetje in de gaten houdt. Een beetje maar, alstublieft.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief