WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Christmas Carols Khoef
Kortenhoef, za 8 december 2012

Het is al een traditie geworden: op zaterdagmiddag voor Kerst prachtige kerstliederen in het Oude kerkje van Kortenhoef.

persbericht

Christmas Carols door “What Sweeter Music”

Het is al een traditie geworden: op zaterdagmiddag voor Kerst prachtige kerstliederen in het Oude kerkje van Kortenhoef. Ook dit jaar weer! U bent van harte welkom bij dit prachtige concert.

OSG Oude Kerkje a/d Dijk in Kortenhoef
Zaterdag 22 december, aanvang: 16.00 uur
Toegang vrij: mandje bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.

Over het koor:

In 1999 kreeg Hélène Sanders het verzoek van de directeur van de Openbare Bibliotheek Amsterdam om een kerstrecital te verzorgen in de leeszaal/koffieshop van de bibliotheek. Er is toen uit het Westerkerkkoor uit Amsterdam een dubbelkwartet samengesteld met als naam het ‘Westerkerstkoor’. Onder begeleiding van Jos Smits op piano voerde dit kleine ensemble een gevarieerd kerstprogramma uit.
De wens om meer van deze recitals te geven resulteerde in 2003 en 2004 in een optreden in hotel Den Burg op Texel samen met schrijver Alex Verburg. In 2005 verzorgde het koor wederom een programma op Texel, ditmaal in de gereformeerde kerk in Den Burg.
Inmiddels zingt het koor dus niet langer alleen maar in de bibliotheek van Amsterdam. En de naam van het koor is eigenlijk achterhaald, nu er ook andere zangers deel van uit maken.

In de loop der jaren heeft het ensemble -omgedoopt tot “What sweeter Music” - (de titel van een door John Rutter gecomponeerd kerstlied), op tal van plaatsen kerstconcerten gegeven, zoals o.a. in Kortenhoef, Wognum, Stompetoren en De Glind. Dit jaar is het koor wederom te horen in Kortenhoef en in De Glind. En nu ook voor het eerst in de prachtige kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

De acht zangers van het ensemble zijn allen geschoolde amateurs:

  • Saskia Eelman en Hélène Sanders (sopraan),
  • Toos de Wit en Ellen Leijsen (alt),
  • Gerard ter Heijne en Ronald Jager (tenor)
  • Teun Nijst en Gerard Witte (bas).
  • Jos Smits leidt het koor en begeleidt op piano.

www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief