WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Soc. Woningbouw Loosdrecht?
Nieuw Loosdrecht, za 1 december 2012

Henny Krijnen uit Loosdrecht wil op de voormalige gemeentewerf en de Dennelaan in Loosdrecht sociale woningbouw realiseren.

Krijnen werd door wethouder Abrahamse dit voorjaar min of meer afgeserveerd, zoals blijkt uit de correspondentie die op de gemeentelijke website staat. Het college had een plan van Vollmer & Partners gekozen en bracht ook alleen dat plan voor het gebiedje in de commissie Ruimte en Economie van 12 juni van dit jaar.
Op 26 maart presenteerde Henny Krijnen zijn plan aan de wethouder. In een brief van 19 april gaf het college de argumenten waarom het plan niet voldeed. Op 12 mei schreef Krijnen weer een brief aan het college met een aangepast plan. Daarop kreeg hij geen directe reactie, maar hij constateerde wel dat zijn plan bij de behandeling in de commissie niet genoemd werd. Dus stuurde hij zijn plan direct naar de raadsleden. Het gevolg is dat het nu, dankzij D66 en het CDA, toch op de agenda van de commissie Ruimte en Economie van 11 december op de agenda staat.

Negentig sociale woningen

Het plan van Henny Krijnen omvat 90 sociale woningen die tussen 150.000 en 190.000 euro moeten gaan kosten. Henny Krijnen heeft de bank (ING) achter zich. Als de appartementen in de twee gebouwen van drie lagen niet verkocht worden, dan wil Krijnen ze gaan verhuren. Uit de Loosdrechtse gemeenschap heeft hij positieve reacties ontvangen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief