WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wie Achtervolgde Wie?
Kortenhoef, di 28 augustus 2012

Op de Meenthof in Kortenhoef was een winkeldief actief, die dankzij oplettendheid van een supermarktmedewerker aangehouden werd.

In de berichtgeving van de Gooi en Eemlander sloop over dit feit enige onduidelijkheid als gevolg van de spelling. Wat een "t" of een "d" al niet kunnen doen.

De krant twitterde namelijk:

Winkeldief achtervolgt door Kortenhoef

De oplettende lezer vroeg zich af wie die winkeldief aan het achtervolgen was. Had hij door dat hij in de smiezen werd gehouden en draaide hij de rollen om? Ging hij dus heel Kortenhoef door in zijn achtervolging? En wie achtervolgde hij dan wel? Gauw klikken op de link om er meer van te lezen natuurlijk. Hot news uit Kortenhoef!

Op de website van de G&E stond bijna hetzelfde, maar niet helemaal.

Er stond:

Winkeldief achtervolgd door Kortenhoef

Dat is hele andere koek. De winkeldief achtervolgde niet, hij werd achtervolgd!!
Door wie? Door Kortenhoef! Dat zal me een drukte hebben gegeven. Pakweg vierduizend Kortenhoevers die samen één winkeldief achtervolgen.

Uit het bericht zelf bleek dat noch de Tweet, noch de kop boven het bericht de lading dekte, waarbij de foute spelling de zaak nog erger maakte.

Er was één Bussumse winkeldief die door één supermarktmedewerker met succes door de kern van Kortenhoef achtervolgd en met hulp van de politie ingerekend werd. Bravo!

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief