WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bomen en Schimmen bij NM
's-Graveland, za 28 april 2012

Op vrijdag 11 mei kunt u met NatMon mee met een bomenwandeling of met een vleermuizenexcursie. Op 12 mei leert u alle kneepjes van natuurfotografie.

persbericht

Schimmen in de schemer en markante bomen

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek organiseert in de meimaand volop activiteiten voor volwassenen. Op vrijdag 11 mei kunt u mee met een markante bomenwandeling of met een vleermuizenexcursie. Op zaterdag 12 mei kunt u alle kneepjes over natuurfotografie leren van twee ervaren natuurfotografen.

Markante bomenwandeling met lunch

Op de 's-Gravelandse Buitenplaatsen staan veel bijzondere bomen zoals bijvoorbeeld de eeuwenoude tulpenboom op Jagtlust. Op 11 mei van 10.00 tot 15.00 uur kunt mee met een excursie waarbij een ervaren natuurgids u de aansprekende bomen laat zien op de landgoederen Hilverbeek, Jagtlust en Gooilust. Deze stevige wandeling van circa 10 km. wordt onderbroken door een smakelijke lunch bij de Serre van tuinderij Land en Boschzigt. Kosten: € 22,50 - niet-leden € 27,50. Vergeet u niet vooraf aan te melden.

Vleermuizen, schimmen in de schemer

Op vrijdag 11 mei van 20.30 tot 22.00 uur is er een excursie over de vleermuis. Altijd al eens willen weten hoe dit vliegende zoogdier zijn prooi vindt en waar ze verblijven in de winter? Ga dan mee met deze excursie. Na een korte inleiding over dit geheimzinnige nachtdier, gaan we naar buiten en met behulp van een batdetector maken we de geluiden van de vleermuizen hoorbaar. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 5,- per persoon, niet-leden € 8,- Vergeet u niet vooraf aan te melden.

Fotografieworkshop Ankeveense Plassen

Altijd al eens de natuur vast willen leggen met uw fotocamera, maar lukt het u nooit zoals u zou willen? Dan is dit uw kans, op zaterdag 12 mei van 10.00 tot 14.30 uur kunt u een workshop volgen bij twee ervaren natuurfotografen. Na een stukje theorie over de techniek brengt u de theorie in de praktijk. Op een fluisterboot over de Ankeveense Plassen kunt u zich helemaal uitleven in een prachtige omgeving. Na afloop worden de foto's besproken en krijgt u een handleiding mee naar huis. Kosten: leden € 25,- en niet-leden € 30,- Vergeet u zich niet vooraf aan te melden.

Reserveren

Voor alle activiteiten is vooraf reserveren nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Dit kan bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, T (035) 656 30 80 (dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur) of via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Hier vindt u ook de vertrekpunten en meer informatie over de activiteiten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief