WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
KadD: Hoe klinkt een peer?
Kortenhoef, za 28 april 2012

Op zaterdag 12 mei verzorgt BV De Pianomannen het jaarlijkse kinderconcert van Kunst aan de Dijk.

persbericht

Kunst aan de Dijk kinderconcert:
BV De Pianomannen met ‘Hoe klinkt een peer?

Op zaterdag 12 mei verzorgt BV De Pianomannen het jaarlijkse kinderconcert van Kunst aan de Dijk. In het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk spelen zij het muzikale sprookje ‘Hoe klinkt een peer?’ Een grappig en absurdistisch concert met pianomuziek, solo en vierhandig. Het verhaal is geïnspireerd op het wonderlijke leven en de onnavolgbare fantasie van de componist Erik Satie.

Componistenkamer

Een geheimzinnige advertentie in de Gouden Gids: BV De Pianomannen, voor al uw componistenkamers. Eén telefoontje en twee mannen staan op je stoep. Om deze keer de kamer van de componist Erik Satie voor je in te richten. We krijgen niet alleen zijn meubels in huis, maar ook een vreemde vogel in een kooi, een lawaaierige typemachine, een oude foto van een zangeres, en nog veel meer.

Pianomannen

De pianomannen Klaas Bakker en Ernst Binnekamp gebruiken de muziek van de beroemde componist Erik Satie als basis voor deze voorstelling. Wat is een componist? En hoe komt hij op ideeën voor het maken van muziek? Satie had een heel eigen kijk op componeren. Kreeg een hond een standje, dan kon hij geïnspireerd raken en zelf ook gaan componeren. Met deze aanpak willen de makers kinderen motiveren vaker naar muziek te luisteren of zelf te gaan spelen.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 12 mei 2012, start programma 15.00, kerk open 14.30 uur
Toegang: €2,50 (kinderen) en €5,00 (volwassenen)
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief