WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Drachtige ree Doodgebeten
Nederhorst den Berg, vr 27 april 2012

Een drachtige reegeit is door loslopende honden doodgebeten in het natuurgebied achter sporthal de Blijk in Nederhorst den Berg.

ingezonden bericht

Ree door honden doodgebeten

Begin april is in het natuurgebied achter sporthal de Blijk in Nederhorst den Berg een drachtige reegeit door loslopende honden doodgebeten. Dit dier is door de honden in het nauw gedreven en in de sloot bij het gemaaltje terecht gekomen. De ree was blijkbaar al zo toegetakeld dat zij hier niet meer levend uit is gekomen.

Het los laten lopen van honden op plaatsen waar het niet mag is strafbaar, maar als daarbij ook andere, kwetsbare dieren verstoord door de hond is dat een overtreding van de Flora- en Faunawet.

Het is nu broedtijd voor veel moerasvogels en de nesten met eieren of jongen worden ook regelmatig verstoord door loslopende honden, dit is misschien een minder opvallende verstoring, maar wel met grote gevolgen voor het broedsel of de jonge vogels.

Natuurmonumenten wil alle hondenbezitters daarom dringend vragen neem uw verantwoordelijkheid en houd uw hond aan de lijn in de gebieden waar dat moet. Honden zijn alleen, maar zeker in groepsverband, in staat om achter schapen of wilde dieren aan te jagen en ze te vangen. Soms gebeurt het dat hondenbezitters niet door hebben wat er buiten hun gezichtsveld plaatsvindt zodra deze honden dwars dor de natuur struinen.

De boswachters van Natuurmonumenten krijgen regelmatig meldingen van opgejaagde en verwonde dieren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief