WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Meivakantie bij NatMon
's-Graveland, ma 23 april 2012

Op 1 mei kan je speuren naar bosbeesten en op 2 mei kan je het levend kikkerbordspel spelen bij Natuurmonumenten.

persbericht

Spring mee als een kikker

De meivakantie staat voor de deur en je hoeft je niet te vervelen, want bij het vernieuwde bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland zijn er volop nieuwe activiteiten. Zoals op 1 mei speuren naar bosbeesten en op 2 mei het levend kikkerbordspel.

Speuren naar bosbeesten

Op dinsdag 1 en vrijdag 4 mei van 14.00 tot 15.30 uur kunnen gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar mee speuren naar bosbeesten. Ga samen met een gids op pad en op zoek naar de dieren uit het bos. Kosten: leden Natuurmonumenten € 3,- per persoon en niet-leden € 5,- per persoon.

Levend Kikkerbordspel

Spring op woensdag 2 mei mee tijdens het levend kikkerbordspel. Soms hoor je kikkers in het riet, soms zie je ze voorbij springen. Wil jij weten hoe een kikker geboren wordt en wat hij zoal meemaakt in zijn of haar leven? Kom dan naar deze kikkerdag bij het bezoekerscen-trum van Natuurmonumenten. Aan de hand van een levend kikkerbordspel leer je alles over deze rare springers. Gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar kunnen starten tussen 11.00 en 15.00 uur. Kosten: leden Natuurmonumenten € 4,50 per kind en niet-leden € 7,50 per kind.

Workshop vind je weg in de natuur

Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Tijdens deze middag leer je hoe je met een kompas om moet gaan en allerlei andere technieken om je weg te vinden in de natuur. Durf jij dit avontuur aan! Deze tocht is voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Kosten: leden Natuurmonumenten € 3,- per persoon en niet-leden € 5,- per persoon.

Fotografieworkshop voor kids

Een fotografieworkshop voor jongens en meiden van 9 tot 12 jaar. De workshop bestaat uit twee middagen van 14.00 tot 16.00 uur. Het eerste deel is op woensdag 2 mei en het tweede deel is op woensdag 9 mei. Twee ervaren fotografen leren je omgaan met je eigen meegebrachte fotocamara. Kosten: leden Natuurmonumenten € 15,- per kind en niet-leden € 20,- per kind.

Startpunt en reserveren

Alle activiteiten staten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. Vergeet niet vooraf te reserveren, want vol is vol. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek of door te bellen met het bezoekerscentrum, T (035) 656 30 80 (dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur). Voor de activiteit ''Levend Kikkerbordspel'', is vooraf reserveren niet nodig.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief