WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Feest bij de Smidsbrug
Kortenhoef, vr 20 april 2012

Op Koninginnedag organiseren het Wapen van Kortenhoef en de Bollie Blooper een groot feest bij de Smidsbrug.

ingezonden bericht

Het Wapen van Kortenhoef en de Bollie Blooper organiseren een groots Koninginnedagspektakel.

Op 30 april organiseren de café's het Wapen van Kortenhoef en de Bollie Blooper een groot feest bij het Wapen van Kortenhoef en de Smidsbrug.

Waar andere jaren onze dorpen leegliepen en het publiek zich over Hilversum, Bussum en Amsterdam verspreidden, wordt dit het jaar dat het publiek uit Hilversum, Bussum en Amsterdam naar Kortenhoef komen.

's Morgens vanaf 11.00 uur is er voor iedereen wel wat te beleven.

Voor de kinderen is er een luchtkussen, het spel eendjes vangen en een schminkcorner.

Verder zal Clown Jeffa daar optreden voor de jeugd.

Clown Jeffa is geen onbekende in Kortenhoef en kan onder andere 20
verschillende dieren vouwen van ballonnen. Met zijn knullige clownsstreken tovert hij bij alle kinderen een lach op het gezicht, je zou bijna denken dat Bassie bij hem in de leer is geweest.

Daarnaast is er een schaaksimultaan verzorgd door Patrick Kreuning. Er zullen 10 borden staan waar jong en oud het tegen deze clubspeler kunnen opnemen. Patrick is ook al geen onbekende in het dorp, zo organiseert hij al zeven jaar het Wijdemeers schoolschaaktoernooi en geeft hij ook schaakles aan de jeugd, hiervoor heeft hij een cursus gevolgd bij het Max Euwe Centrum te Amsterdam.

Patrick, Jeffa en de schminkcorner zullen actief zijn van 11.00 uur tot
circa 15.00 uur.

Verder zullen er op het podium voor het Wapen de diverse artiesten optreden.

Rond 11.00 uur is de aftrap door Henk van Beekum.
Deze Gooise zanger is vooral vertolker van het Nederlandstalig lied, maar af en toe wordt ook wel eens de taalgrens overgestoken. Naast het eigen werk zal hij ook werk van anderen ten gehore brengen. In een uur tijd zal hij ons prima weten te vermaken.

Vervolgens treden dj's B-Energy en Paul Joy op, hun vrolijke dance-muziek is een prima opwarmertje voor dat de volgende band aan zal treden. Beide DJ's hebben een ruime ervaring in het clubcircuit en weten een tent zo plat te spelen.

Rond 14.00 uur is het dan de beurt aan Volgende X Beter. Deze feestband speelt covers van nationale en internationale artiesten, nummers van bands als Peter Koelewijn en Blof worden moeiteloos afgewisseld met het werk van Prince en The Doobie Brothers. Laat u verrassen door deze band, dit mag u niet missen. Zij zullen een lang en spetterend optreden verzorgen en u meenemen door de geschiedenis van de popmuziek.

DJ's B-Energy en Paul Joy zullen daarna weer een uurtje optreden om het publiek vast op te warmen voor de topacts van Danny Nicolay en Johan Kettenburg die vroeg in de avond hun opwachting zullen maken.

Johan Kettenburg is een volkszanger die in de Jordaan niet zou misstaan, hij is met zijn neerlandstalige repertoire een prima artiest, die het werk van anderen weet neer te zetten alsof je naar de originele zangers luistert. Een daverend optreden staat Kortenhoef te wachten.

Danny Nicolay wordt wel de vijfde Topper genoemd. Hij heeft al diverse cd's geproduceert en hits gescoord met onder andere De geur van je huid. In Nederland en Vlaanderen is deze artiest algemeen bekend en ook de aprés ski hutten in Oostenrijk kennen hem al. Zijn neerlandstalige muziek wordt door volle zalen meegezongen wanneer hij op de planken staat. Naast eigen werk zingt hij ook covers en medley's van o.a. Guus Meeuwis, maar wat er voor Koninginnedag op het programma staat, dat blijft nog even een verrassing. Op Youtube staat een groot deel van zijn werk, hiermee kunt u alvast een
indruk krijgen van wat ons te wachten staat.

Een goede feestact en een knallende afsluiter.

Na het drukke programma is er binnen nog een rustig bijkomen onder het genot van een drankje mogelijk.

Uiteraard is er ook de hele dag volop eten en drinken, want van zo'n
spektakel krijg je nu eenmaal stevige trek. Natuurlijk is daarbij ook aan de kinderen gedacht.

Dit geweld kan natuurlijk niet zonder sponsors en vrijwilligers opgezet worden, daarom worden Drukkerij de Klapbrug, De Gooise Deken Cleaning, Jaap Floor's grond, straat en sloopwerken, Ronald Groen, Clown Jeffa, Stefan Hoefnagel, Ton de Jong, slijterij de Meenthof, Serv en Frank ( licht en geluid ), en de stille sponsors, en alle vrijwilligers hartelijk bedankt.

Een Koninginnedag om nooit te vergeten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief