WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wecycle-Stuntvlieger
Wijdemeren, vr 20 april 2012

Wie vanaf 1 mei een electrisch apparaat en/of spaarlamp inlevert bij de GAD krijgt een Wecycle-stuntvlieger zolang de voorraad strekt.

persbericht

Vorstelijke behandeling voor overgebleven apparaten in onze regio

Op Koninginnedag zullen weer veel kinderen oude spullen te koop aanbieden op de vrijmarkt. Als er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht zijn, gooi ze dan niet weg, maar lever ze later in op één van onze scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp. Zo zorgen we er samen met Wecycle voor dat deze worden gerecycled. Wecycle en de GAD wensen alle kinderen natuurlijk allereerst heel goede zaken!

De eerste honderd inwoners die vanaf 1 mei oude elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren bij één van de scheidingsstations krijgen gratis de unieke Wecycle-stuntvlieger*! Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een luxe hotelovernachting. Om u te helpen kleine elektrische apparaten en kapotte spaarlampen te verzamelen in huis, krijgt iedereen een gratis inzamelbox Jekko mee.

Recycling is heel belangrijk. Want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Van kleine elektrische apparaten wordt 75% gerecycled. Spaarlampen zelfs meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 33 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil de GAD dit tegengaan.

*(op=op)

Wecycle - recyclen doen we samen met de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief