WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
30 Dagen Droog Gestaan
Wijdemeren, vr 20 april 2012

Dertig groepen mensen in het Gooi hebben de afgelopen dertig dagen geen alcohol gedronken. De GGD viert dat feestelijk.


Cheers!

Ook wethouder Joost Boermans Twitterde dat hij succesvol mee heeft gedaan. "Cheers"' sloot hij zijn Tweet af.

persbericht 19-4-2012

Actie 30dagen zonder alcohol feestelijk afgesloten

Vandaag is het 30 dagen geleden dat bijna 30 groepen/groepjes van vrienden, familieleden en/of collega’s gestart zijn met de GGD actie ‘30dagenzonderalcohol, makkie of uitdaging?’. De actie is geslaagd. Veel mensen zijn met elkaar in gesprek gegaan en na gaan denken over hun alcoholgebruik. De GGD feliciteert de volhouders. In dit kader ontvangen diverse groepen die het volgehouden hebben komende week een tractatie. Bij de GGD is de actie vandaag feestelijk afgesloten met de collega’s die aan de actie deelnamen.

Aan de groepen die meegedaan hebben, is gevraagd of het hen gelukt is om het vol te houden. Het merendeel is het gelukt om het vol te houden. Wel waren er lastige momenten. Voor de een was dat het drankje thuis na een enerverende dag. Voor een ander het drankje bij het gezellig samenzijn met vrienden, een etentje of een borrel. Over het algemeen waren de reacties erg positief. Het leidde tot goede gesprekken. Sommigen ontdekten nieuwe maltbier varianten, wit en rose die best lekker waren. Anderen gaven aan dat ze door deze actie de gewoonte om elke dag alcohol te drinken doorbroken hebben. Alle deelnemers gaven aan dat ze vanaf nu bewuster kiezen voor wel/geen alcohol.

Het doel van de actie is duidelijk behaald. Veel mensen zijn na gaan denken over hun alcoholgebruik en zijn zich bewuster geworden van de keuzemogelijkheid ‘drink ik wel of geen alcohol’. In het najaar zal de actie herhaald worden en zal er geprobeerd worden om nog meer mensen, groepen collega’s, vrienden, familie en kennissen te stimuleren om de uitdaging aan te gaan. Iedereen die aan de actie mee wil doen en de uitdaging alsnog aan wil gaan, kan zich heel 2012 aanmelden op de site dertigdagenzonderalcohol.nl. Wie zich aanmeldt krijgt met regelmaat reminders en tips om het vol te houden.

Volwassenen aan slag binnen ‘Samen aan de slag’

De actie ‘30 dagen zonder alcohol’ is opgezet in het kader van het project ‘Samen aan de slag tegen riskant alcoholgebruik van jongeren in de Gooi en Vechtstreek’. Gezien de voorbeeldfunctie voor de jeugd, is de actie gericht op ouders en andere volwassenen.

Het project ‘Samen aan de slag’ heeft als doel het riskante alcoholgebruik van jongeren in Gooi en Vechtstreek aan te pakken. De insteek is een integrale aanpak. Naast voorlichting omvat het regelgeving en handhaving. Activiteiten zijn niet alleen gericht op jongeren, maar ook op ouders, scholen en verstrekkers (zoals horeca, supermarkt, sportkantine). In het project werken gemeenten, politie, VWA, Jellinek¬Mentrum, GGD, GGz Centraal en Trimbos samen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief