WIJDEMEERSE WEBKRANT
Uitslag Steman Enquete
Wijdemeren, vr 13 april 2012

173 mensen reageerden op de oproep van Wim Steman. 133 van hen waren tegen het wegencategoriseringsplan. 40 voor.

Steman Referendum

Op 4 april deed Loosdrechter Wim Steman een oproep om hem per email of anders een reactie te geven op het door wethouder Gerard Abrahamse voorgestelde verkeerscirculatieplan. Zijn oproep was ingegeven door het feit dat hij de voorgestelde maatregelen, een 30 km/u regime in alle Wijdemeerse kernen, veel te draconisch vindt. Bovendien vindt hij dat de gemeente veel te weinig ruchtbaarheid heeft gegeven aan het feit dat het plan ter inzage lag tot afgelopen woensdag.


Wim Steman (links) bood woensdag 11 april aan wethouder Gerard Abrahamse de resultaten van zijn enquête aan.

173 reacties

Op zijn oproep kreeg hij in een week tijd 173 reacties. De reacties kwamen uit alle kernen en uit 81 straten of wegen. Van die 173 reacties was 77% het met hem eens in de afwijzing van het voorgestelde verkeerscirculatieplan. Afgelopen woensdag, toen de bezwaartermeijn afliep, bood Wim Steman de door hem verzamelde en gesorteerde reacteis an wethouder Gerard Abrahamse aan. De verzamelde reacties zullen meegewogen worden in de bezwaarprocedure.

Dossier Verkeer

persbericht

Uitslag adviserend referendum over het wegcategoriseringsplan

11 april 2011

Er hebben 173 mensen hun mening ingestuurd. De enquete is gepubliceerd op de Wijdemeerse Webkrant en in de kranten: Nieuwster, WieWatWaar en de Brug. Tevens is aan alle respondenten gevraagd om de enquete verder te verspreiden onder hun relaties.

Gezien deze publicaties en de spreiding van de antwoorden over de kernen en de straten van Wijdemeren kan aangenomen worden dat hiermee een behoorlijk representatief beeld van meningen van de Wijdemeerders wordt weergegeven.

De antwoorden op vraag 1:

Dit plan is [goed] / [goed behalve] / [slecht behalve] / [slecht]:

Dus een ruime meerderheid van 77% van de respondenten vindt het wegencategoriseringsplan “slecht” of “slecht behalve..”.

De antwoorden op vraag 2:

de procedure is [snel en efficiënt] / [houdt onvoldoende rekening met de mening en belangen van burgers]:

Slechts 13% van de respondenten vond de door de gemeente gevolgde procedure goed en efficiënt. Er is dus sprake heel beperkt draagvlak.

Respondenten kwamen uit de volgende kernen:

Uit alle dorpen zijn reacties gekomen. Het grootste aandeel respondenten kwam uit Kortenhoef. Daar hebben de plannen waarschijnlijk de grootste impact.

Er zijn reacties gekomen van 81 straten in Wijdemeren. Er is een grote spreiding van de respondenten over de gemeente Wijdemeren.

De meest reagerende straten:

  1. Kortenhoefsedijk, 26 (K'hoef)
  2. Noorder- en Zuidereinde, 14 ('s-Gr)
  3. Oud Loosdrechtsedijk, 11 (O-Ldr)
  4. Nieuw Loosdrechtsedijk, 8 N-Ldr)
  5. Julianaweg, 5 (K'hoef)
  6. De Flits, 4 (N-Ldr)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
WWK/PB
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief