WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vaccinatie Baarmoederhalskanker
Wijdemeren, wo 4 april 2012

Op 16 april start de GGD met de vaccinaties tegen baarmoederhals-kanker voor meisjes die geboren zijn in 1999.

persbericht

GGD Gooi & Vechtstreek start 16 april met vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker is een ernstige ziekte. Vaccineren verkleint de kans op het krijgen ervan. Meisjes die nu ingeënt zijn tegen baarmoederhalskanker, hebben later minder kans om deze ziekte te krijgen en eraan te overlijden. Daarom krijgen alle 12-jarige meisjes in Nederland dit vaccin aangeboden in het jaar dat ze 13 worden. In het komende jaar krijgen alle meisjes die geboren zijn in 1999 het vaccin aangeboden. In totaal krijgen in onze regio ruim 1500 meisjes een uitnodiging.

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker bestaat uit drie prikken, die worden gegeven in zes maanden tijd. De tweede prik volgt na één maand, en de derde prik na zes maanden.
In de regio Gooi en Vechtstreek kunnen de meisjes de eerste prik komen halen op maandag 16 april, de tweede op 14 mei en de derde prik op 5 november. Alle meisjes hebben op hun thuisadres een persoonlijk uitnodiging van het RIVM ontvangen. Hoe laat de GGD iedereen voor de eerste prik op maandag 16 april in Sporthal de Lunet in Naarden verwacht is ook op de website www.ggdgooi.nl te vinden. Tevens is hier een routebeschrijving te vinden naar de sporthal.

De vaccinatie beschermt tegen twee varianten van het humaan papilloma virus (HPV). Deze  varianten zijn samen verantwoordelijk voor 7 van de tien gevallen van baarmoederhalskanker.
Via de website www.prikenbescherm.nl die gelinkt is naar de RIVM site kunnen meisjes, ouders en andere geïnteresseerden terecht voor alle informatie over de vaccinatie. Op de website staan filmpjes van verschillende deskundigen en ouders en meisjes die de prik al dan niet hebben gehaald. Het is belangrijk dat meisjes en hun ouders op basis van de juiste informatie besluiten of ze meedoen aan de vaccinatie.

Verder wil de GGD laten weten dat acquisties niet op prijs worden gesteld. Tijdens andere massavaccinatiebijeenkomsten staan regelmatig (o.a. televisiezenders) die abonnementen willen verkopen; de GGD wil hier niet mee worden geassocieerd!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbricht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief