WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bakker over het Oppad
Loosdrecht, zo 1 april 2012

Emile Bakker (DB) maakt de WWK-lezer deelgenoot van zijn gedachten over de plannen met het Oppad in Loosdrecht. Hij is er tegen.

Update 1-4-2012, 12.27:

Emile Bakker leek in onderstaande bijdrage een afwijkend stemgedrag aan te gaan nemen en tegen het Oppad-plan te stemmen. Hij voorzag verwarring en wil die voorkomen. Hij mailde:


"Een opmerking is hier op zijn plaats. 'Ik ben tegen' slaat op het laten 'doorsudderen van dit dossier', zoals onderaan mijn tekst te lezen valt. Voor alle duidelijkheid dus: ik ben niet tegen het plan.

Teneinde eventuele verwarring of misinterpretatie weg te nemen, stel ik het op prijs indien je deze reactie op de webkrant plaatst. Dank bij voorbaat.

Emile Bakker (DB)"


Onderstaande tekst draagt de ondertitel "Impressie van een DorpsBelanger van de laatste R&E Commissie vergadering op 14 maart 2012."

ingezonden bericht

Ik ben tegen

Niet zelden vergt de voorbereiding van een commissievergadering meer tijd en energie dan de commissievergadering zelf. Soms gaat die tijd zitten in het doorwerken van de stukken, een andere keer weer in de bespreking van die stukken binnen het fractieoverleg.

Binnen de fractie DorpsBelangen is gelukkig sprake van een vaak kritische hoor en wederhoor. Dat is goed, dat houdt iedereen scherp. Dit betekent dat je met regelmaat van goeden huize moet komen, gepokt en gemazeld met argumenten die daadwerkelijk hout snijden, teneinde jouw punt met kracht te verdedigen.
Het andere uiterste komt in de raad natuurlijk ook voor. Zo heb ik ooit wel eens een collega-raadslid gesproken over een onderwerp, waarbij het betrokken lid ferm stelde: “Ik ben tegen, ik vind het geen goed plan”. Ik vroeg nog oprecht belangstellend “Waarom?”. Het antwoord luidde “Ik vind het gewoon geen goed plan omdat ik dat vind...”. Einde discussie.

Gelukkig ging dat vooraf aan en tijdens de R&E van maart 2012 er anders aan toe. Het onderwerp van discussie? Het Oppad in Loosdrecht. Er ging veel van onze tijd zitten in alle aspecten: verdieping in de stukken, de fractievergadering en de bespreking tijdens de commissie. Het is dan ook voor veel partijen een belangrijk onderwerp. Het is de bedoeling dat het bestaande Trefpunt en de parkeerplaats aldaar ruimte gaan maken voor woningbouw. Het dossier leeft al lange tijd, de tegenstand ook.

Tijdens de commissievergadering werd ingesproken door een vertegenwoordiger uit de betrokken buurt. Het bestaan van een alternatief plan werd door hem aangegeven en er was zelfs sprake van iemand die bereid zou zijn voor een aanvaardbare smak geld het hele spul te kopen... Stilte alom. Gevolgd door geroezemoes. Onder raad en onder publiek. Vragen. Aan de wethouder. Aan de inspreker. “Ik ben voor”. “Ik ben tegen”. Geen hamerstuk dus.

Maar op zeker moment moet je wel verder. Na een goede hoor en wederhoor moet je knopen doorhakken, ook over het Oppad. Dan moet nu wel zo’n beetje gaan gebeuren. Tja, we kunnen het dossier Oppad natuurlijk ook nog een paar jaar rustig laten doorsudderen. Mijn mening? Ik ben tegen.

Emile Bakker,
DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief