WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Protest in de Vaart
's-Graveland, vr 2 september 2011

De vaart door de 's-Gravelandse Vaart door de VIP's ging niet zonder slag of stoot. Er werd geprotesteerd langs het water en zelfs in het water.

VIPS op de Vaart

Vandaag voeren raadsleden van de gemeenten Wijdemeren, Naarden en Weesp en algemeen bestuursleden van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht van de Vesting Naarden via de Karnemelksloot en de ‘s-Gravelandsevaart naar de Zuidersluis in ‘s-Graveland. Zij deden dit op uitnodiging van de ‘Watersportpartners’, waaronder de HISWA, het Watersportverbond en de kanobonden, alsmede de bedrijvenverenigingen.

Schade en Lawaai

De plannen zijn omstreden. Bewoners van Noorder- en Zuidereinde zien de rust aan de achterkant van hun huis nu ook al bedreigd. Voor het verkeer, achter bootjes die golfslag veroorzaken en bootjesmensen die lawaai produceren. Ook zijn zij bang voor schade aan de fundamenten van hun, soms oude, woningen als gevolg van de golfslag.

Protestuitingen

Wie vandaag over de EKC wegen reed zag aan de overkant van de Vaart protestuitingen tegen het eventueel openstellen van de Vaart als onderdeel van een doorgaande vaarroute. Er hingen vlaggen halfstok, talloze A4'tjes met de tekst "Geen Vaart in de Vaart" waren aan relingen, op ramen en aan waslijnen bevestigd. Een enkeling had zich gewaagd aan een groter protestbord. Tijdens de vaart ontmoetten de boot met de VIP's en protesteerders elkaar bij de voetgangersbrug ter hoogte van het voormalige gemeentehuis. De boot werd tegengehouden, ook door zwemmers in de vaart. De foto's zijn van Mario Wouters.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
M. Wouters
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
23 gr.
windkr. 2