WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WMO adviesraad van start
Wijdemeren, vr 2 september 2011

Op 30 augustus heeft loco-burgemeester Joost Boermans, namens het college van B en W, de leden van de nieuwe Wmo adviesraad geïnstalleerd.

persbericht

Acht leden geven gevraagd en ongevraagd advies
Onafhankelijke Wmo adviesraad geïnstalleerd

Op dinsdag 30 augustus heeft loco-burgemeester Joost Boermans, namens het college van B en W, de leden van de nieuwe Wmo adviesraad Wijdemeren geïnstalleerd. De acht leden gaan het college gevraagd en ongevraagd advies geven op het brede terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning.


Van links naar rechts:
Mevr. J. Griffioen (chronisch zieken), dhr. Th. Stalenhoef (ouderen), mevr. M.G.A. de Haas (GGZ), mevr. H. Jansen-Nieuwland (ouderen), Joost Boermans (loco-burgemeester), mevr. H. Schikkinger (verslaafden/GGZ), dhr. M.J. Vredenduin (voorzitter) en mevr. C.J.M. Geurts-van Kessel (gehandicapten). Dhr. J. Bekman (ouderen) was niet aanwezig.

De komende jaren zijn er veel veranderingen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning te verwachten. De gemeente Wijdemeren trekt bij de beleidsvorming regionaal op en neemt het advies van de Wmo adviesraad hierin mee.

Eigen expertise

Eerder dit jaar heeft de gemeente inwoners opgeroepen om zich aan te melden voor de Wmo adviesraad. Hiervoor bleek veel interesse. De adviesraad vervangt het eerdere Platform Wmo Wijdemeren. Het platform vond het van belang nieuwe leden te werven en meer zelfstandigheid te krijgen. De gemeente en het platform hebben gezamenlijk het proces van de oprichting van de nieuwe raad besproken en vormgegeven. Joost Boermans: ‘Ik vind de adviesraad vanuit democratisch oogpunt belangrijk. Daarnaast ben ik erg positief over de acht leden. Zij hebben ieder hun eigen achtergrond en expertise en zijn zeer gemotiveerd zijn om het beleid mede vorm te geven. Ik kijk uit naar een positieve, kritische en succesvolle samenwerking’.

Over de Wmo

Iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ouderdom, een lichamelijke of psychische beperking of moeilijkheden thuis kunnen roet in het eten gooien. Om er voor te zorgen dat mensen de nodige ondersteuning en middelen krijgen, bestaat sinds januari 2007 de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de wet en betrekt burgers en instellingen bij het opstellen van beleid en de uitvoering daarvan.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
23 gr.
windkr. 2