WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Veenstaete opgeleverd 21 dec.
Kortenhoef, zo 6 november 2011

Op 21 december wordt Veenstaete opgeleverd. Er zijn daar nog achttien (kleinere) appartementen te huur. Honderdnegentien zijn er al verhuurd.

Dossier Oudergaard / Veenstaete

persbericht

119 van de 137 appartementen verhuurd
Nog 18 te huur in Veenstaete

Tegen de verwachting in heeft Inovum al een wachtlijst met belangstellende huurders voor de grootste appartementen in het nieuwe wooncentrum Veenstaete in Kortenhoef.

Van de 137 appartementen zijn er inmiddels 119 verhuurd. Daarentegen zijn er nog negen appartementen te huur van 46 m2 en negen van 50 m2. De huurprijs van de appartementen van 46 m2 ligt inclusief de servicekosten onder de huursubsidiegrens. Met een laag inkomen behoort huurtoeslag tot € 330,-  tot de mogelijkheden.


Mevrouw J.G. Koperdraad (80) uit Hilversum (links) gaat in Veenstaete dichter bij drie van haar kinderen wonen. Rechts haar kleindochter Chantal Bentvelsen (29) uit Kortenhoef.

Op drie achtereenvolgende zaterdagen in november organiseert Inovum bezichtigingen voor nieuwe huurders. Zo kwam mevrouw J.G. Koperdraad (80) uit Hilversum afgelopen zaterdag met haar kleindochter Chantal Bentvelsen (29) uit Kortenhoef naar Veenstaete. “Mijn man is pas opgenomen in een verzorgingshuis. Nu woon ik alleen in Hilversum. Ik vermaak me wel, maar ben toch alleen. Drie kinderen wonen allemaal in Kortenhoef, vlakbij Veenstaete, vandaar.” Chantal verheugt zich op de komst van haar oma. “Dan kom ik bij u eten.” Haar appartement van 46 m2 vindt mevrouw Koperdraad niet groot, maar het is fris en nieuw en heeft alles wat zij nodig heeft.  Een ruime badkamer, balkon, slaap- en woonkamer met open keuken. Uit het gesprek blijkt dat het vooral ook de activiteiten en sociale contacten zijn waar mevrouw Koperdraad naar uitziet. “Je moet niet op je kamer blijven zitten. Als er iets leuks te doen is, wil ik het wel meemaken.

Aanbod

Ouderen kunnen in Veenstaete gebruik maken van thuiszorg en huishoudelijke hulp van Inovum. Een professioneel team is iedere dag, avond en nacht aanwezig en levert verzorging en verpleging op afspraak. Ook is er 7 x 24 uur per dag alarmering en zorg bij noodgevallen mogelijk. In Veenstaete kunnen ouderen ook gebruik maken van handige voorzieningen en services zoals een restaurant, kapper, pedicure, winkel, een was- en maaltijdenservice en bezorging van boodschappen. Uiteraard worden er ook vele gezellige activiteiten georganiseerd zoals handwerken, sjoelen en bingo.

Belangstelling?

Ouderen die belangstelling hebben voor een klein appartement in Veenstaete adviseert Inovum zich snel te melden bij Bureau Zorgbemiddeling, telefoon 035 58 88 387. Op is op! Bezichtiging van een appartement kan nog op zaterdag 12 november en eventueel op 19 of 26 november. Plattegronden, huurprijzen en een aanmeldingsformulier staan op www.inovum.nl. Belangstellenden kunnen zich ook op een wachtlijst laten plaatsen. Ouderen met een zorgindicatie gaan hierbij voor bij de toewijzing.


De bezichtiging zit er op. Vooraan mevrouw J.G. Koperdraad (80) uit Hilversum met haar kleindochter. Achter mevrouw A. Bourgeois (85) uit Wassenaar met haar dochter uit Nederhorst den Berg. Zij wil dichter bij haar dochter wonen.

Oplevering / stoffering appartementen

Op woensdag 21 december is de officiële oplevering van Veenstaete. Die dag draagt bouwer Heijmans de sleutels over aan Inovum, de opdrachtgever en eigenaar. De huren van de nieuwe bewoners gaan in op 1 januari 2012. De 46 ouderen die nu wonen in verzorgingshuis Oudergaard of Brugchelen, verhuizen naar verwachting eind januari naar Veenstaete. Voor alle huurders organiseert Inovum als extra service een kleine markt met de waren van drie woninginrichters/stoffeerbedrijven. De drie bedrijven bieden kortingen, duidelijke prijzen, vakmanschap en de garantie dat zij in januari de capaciteit hebben de appartementen te stofferen. Van 12 tot en met 24 november zijn er kijkdagen in Oudergaard van 9.00 tot 16.00 uur. Op 26 november is er tot slot een markt van deze drie bedrijven in Huize Brugchelen, tussen 10.00 en 16.00 uur. Alle huurders ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
13 gr.
windkr. 2