WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plan B voor Dorpscentrum
Oud Loosdrecht, do 3 november 2011

Martin Vuyk (VVD) maakt zich zorgen over het Dorpscentrum Loosdrecht en vroeg of er wordt gewerkt aan een Plan B voor als het echt mis gaat.


Wethouder Jaap van waveren

Martin Vuyk (VVD)

Tijdens het vragenhalfuur uitte Martin Vuyk zijn bezorgdheid over het Dorpscentrum die werd ingegeven door de mededeling van wethouder Jaap van Waveren tijdens de raad van donderdag, waarin deze liet weten dat Wijdemeren inmiddels 1,1 miljoen euro in de min staat in het project van het dorpscentrum.

Plan B

Martin Vuyk vroeg de wethouder hoe de negatieve trend gestopt kan worden. Ook vroeg hij hoeveel woningen er inmiddels verkocht zijn en hoe de prognose van de verkopen eruit ziet. "Moet er niet een Plan B komen in overleg met de raad om toe te passen als het echt mis gaat.

Wethouder Jaap van Waveren bevestigde de zorgen van Vuyk, zorgen die hij zelf als raadslid ook al had. "Ik heb dit voorspeld." De verkoop van de woningen is te volgen via de website van de projectontwikkelaar. Er zijn 7 woningen verkocht en er zijn 2 opties genomen. Duren de ontwikkelingen te lang, dan kunnen ook de kopers hun koopovereenkomst weer ontbinden. "Het ziet er niet rooskleurig uit."

Wij zijn bezig met een plan B, samen met de projectontwikkelaar die ook flink geinvesteerd heeft in dit project. "Hun zorg is onze zorg." Of de ontwikkeling van een Plan B samen met de raad kan en moet gebeuren werd door de wethouder betwijfeld, maar hij zal het bekijken.

Dossier Dorpscentrum Loosdrecht

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
grijs
16 gr.
windkr. 2