WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Veenstaete is Gewild
Kortenhoef, vr 17 juni 2011

Driehonderd belangstellenden hebben zich aangemeld voor de huur van een appartement in woonzorgcentrum Veenstaete in Kortenhoef.

In de WieWatWaar van deze week staat een groot stuk waarin is te lezen dat er flinke belangstelling voor de appartementen in Veenstaete is. Driehonderd belangstellenden voor een appartement, daar staat de teller bij het Bureau Zorgbemiddeling van Inovum (zorgbemiddeling (at) inovum.nl).
Bij de toewijzing gaan mensen met een zorgindicatie voor. Daarvoor komen eerst nog de huidige bewoners van Oudergaard en Brugchelen als eerste aan bod.

Begin 2012 verhuizen

Achtenzestig bewoners van de beide verzorgingshuizen in Kortenhoef en 's-Graveland willen graag mee verhuizen naar Veenstaete. Veertien van hen komen op de verpleegafdeling die daarmee meteen vol bezet is. Naar verwachting zullen de meeste bewoners van Veenstaete hun appartement begin 2012 betrekken.

Veenstaete bestaat in totaal uit honderdzevenendertig appartementen. Zeventig daarvan hebben een huur die onder de grens voor huurtoeslag ligt, waardoor minder draagkrachtigen in aanmerking komen voor toeslag die de huurprijs daardoor drukt tot ruim 300 euro per maand.

Hopen op bijdrage

Bij drie bewoners van Oudergaard spelen de financiële problemen nog die verhuizing naar Veenstaete verhinderen. Wethouder Joost Boermans is in overleg met Inovum om te bezien of gemeentelijke regelingen het gat kunnen dichten, waardoor ook die drie bewoners mee kunnen verhuizen. Inovum hoopt ook op een particulier initiatief of een bijdrage van een organisatie om het gat te dichten.

Welmoet Gerritsen verwacht nog wat discussie als in juli de huurcontracten aan de bewoners worden aangeboden. Niet iedereen zal zijn eerste keus gehonoreerd zien. Ook kan het gebeuren dat iemand naast iemand anders terechtkomt, terwijl beiden niet naast elkaar wensen te wonen.

Tijdens de Dag van de Bouw op 28 mei bleek al dat er flinke belangstelling voor het complex was, want ruim 900 mensen werden rondgeleid. Bovendien ontstonden er wachttijden, waardoor sommigen weer weg gingen.

Dossier Oudergaard / Veenstaete

bron
WieWatWaar
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
19 gr.
windkr. 4