WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boermans: Verlaag prijs maaltijd
Wijdemeren, wo 13 juli 2011

Wethouder Joost Boermans wil dat Inovum de kosten van de maaltijden verlaagt, opdat alle bewoners van Veenstaete daarvan gebruik kunnen maken.

Uit het vorige persbericht en dit komt een kennelijk verschil van mening naar voren tussen Inovum en de Gemeente inzake de kosten van de maaltijdvoorzieningen om alle bewoners te kunnen laten verhuizen en deel te nemen aan de maaltijden.

Dossier Oudergaard/Veenstaete

persbericht

Woonlasten voor alle bewoners Veenstaete verlaagd
Oproep aan Inovum: verlaag ook kosten maaltijdvoorziening

De afgelopen maanden hebben de gemeente Wijdemeren en Inovum zich ingespannen om het voor alle ouderen mogelijk te maken om in het nieuwe Veenstaete in Kortenhoef te kunnen wonen.

De gemeente is verheugd dat de inspanningen hebben geleid tot verlagingen van de maandelijkse woonlasten voor alle toekomstige bewoners. Ondanks dit resultaat doet wethouder Boermans een beroep op Inovum om ook de kosten van de gemeentschappelijke maaltijdvoorziening te verlagen.

Aanleiding voor de gesprekken tussen de gemeente en Inovum was dat een aantal bewoners van de huidige verzorgingstehuizen Oudergaard en Brugchelen om financiele redenen hun verhuizing naar Veenstaete niet rond kregen. Na vele gesprekken, berekeningen en toezeggingen lijkt dit nu opgelost.

Dringend beroep op Inovum

Joost Boermans, wethouder zorg en ouderenbeleid, over de samenwerking met Inovum: ‘Er is de afgelopen periode door velen gewerkt aan een oplossing. Het is zeer positief dat deze inspanningen hebben geleid tot het verlagen van de maandelijkse woonlasten voor alle bewoners. Toch vind ik dit resultaat te mager en betreur dat Inovum niet verder is gegaan. Ik blijf hen daarom oproepen om ook de dagelijkse kosten voor de maaltijden te verlagen. Juist de overgang voor de huidige bewoners van de verzorgingstehuizen naar het nieuwe woonzorgcomplex moet goed gaan. Daarbij is het sociaal zeer wenselijk dat alle toekomstige bewoners van Veenstaete gebruik kunnen maken van de gemeenschappelijke maaltijdvoorziening in het restaurant. Wat mij betreft zou er op zijn minst een ruime overgangsperiode moeten zijn’.

Uiteindelijk hebben twee van de genoemde bewoners ervoor gekozen om niet naar Veenstaete te verhuizen. Wethouder Boermans betreurt het vertrek van deze inwoners maar respecteert hun keuze.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
regen
14 gr.
windkr. 4