WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Protest rond Oppad Ldr
Oud Loosdrecht, za 2 juli 2011

Omwonenden en ondernemers rond 't Kindertrefpunt aan het Oppad in Oud Loosdrecht zonden een protestbrief aan wethouder Jaap van Waveren.

Lees ook:

24062011 Woningbouw Oud Loosdrecht

ingezonden brief

Loosdrecht, 24 juni 2011

Aan de Heer J. van Waveren
Wethouder DorpsBelangen

Betreft : Herontwikkeling ’t Kindertrefpunt, Oppad te Loosdrecht
Kenmerk: RV/250/110418/MCF Commissie Ruimte & Economie

Geachte heer van Waveren,

Naar aanleiding van uw voorgenomen besluit omtrent de herontwikkeling van ’t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht willen wij u met klem verzoeken dit schrijven met aandacht tot u te nemen.

Als vertegenwoordigers van omwonenden en ondernemers van bovengenoemd gebied, tekenen wij bezwaar aan tegen de herontwikkeling van ’t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht.

Bijgaand ontvangt u lijsten met daarop de handtekeningen van ruim 98% !!! van de omwonenden en ondernemers van bovengenoemd gebied die hiermee kenbaar willen maken absoluut tegen de door u kenbaar gemaakte herontwikkelingsplannen zijn ten aanzien van ’t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht.

Enkele redenen voor bezwaar ten aanzien van uw plannen:

  • Kinderen van de school de Catamaran krijgen 3x per week gymles in ’t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht.
    Uw plannen om de kinderen over de verkeersgevaarlijke Oud Loosdrechtsedijk naar gymzaal Eikenrode in Nieuw Loosdrecht te laten fietsen is onverantwoordelijk.
    Vervoer naar en van Nieuw Loosdrecht  zal, blijkt uit opgevraagde offerte bij een gerenommeerd personenvervoersbedrijf, circa 15.000,= Euro per jaar (exclusief de jaarlijkse prijsindexering) gaan kosten wat uw vermeende winst voortvloeiend uit de herontwikkeling van ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht flink zal doen slinken danwel tot een verlies zal leiden.
    (Denk aan het verdwijnen van de zwemles op de Catamaran daar de vervoerskosten te hoog waren…).
    Om maar niet te spreken over vermindering van lesuren voor de kinderen door de reistijd naar en van Nieuw Loosdrecht.
  • Het parkeerprobleem bestaande in Oud Loosdrecht is u welbekend.
    Met het verwijderen van de 30 parkeerplaatsen naast ’t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht zal de parkeeroverlast voor omwonenden verergeren en zullen toeristen nog moeilijker hun auto kunnen parkeren indien zij voor een dagje uit naar de Loosdrechtse Plassen gaan.  Dit geheel in tegenstelling tot het Beleidsplan Verkeer Wijdemeren 2011-2020.
    Tevens is te lezen in de Beleidsregels Parkeernormen Gemeente Wijdemeren d.d. 7 februari 2007 dat er 1,5 tot 2,0 parkeerplaatsen per woning dienen te worden aangeboden. Op dit moment blijkt dat er voor de 184 woningen in het gebied rondom ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht slechts 222 parkeerplaatsen aanwezig zijn wat neerkomt op slechts 1,2 parkeerplaatsen per woning in plaats van de gestelde norm van 1,5 tot 2,0.
  • Het huidige bestemmingsplan ten aanzien ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht geeft “bijzondere gebouwen” aan.
    Dit houdt onder andere in sociale, culturele bestemming.
    Omwonenden geven aan dat hier meer aandacht aan besteedt mag worden. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten voor scholieren, jongeren, ouderen, verenigingen etcetera.
    Gezien de succesvolle actie om ondernemers te laten inschrijven voor het herontwikkelen van het oude VVV-kantoor en de daardoor ontstane aanwinst voor omwonenden en toeristen in de vorm van het IJs van Columbus, zou dit wellicht ook een idee kunnen zijn voor een nieuwe invulling van ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht zodra de huidige huurder de heer Mullers zelf heeft aangegeven te willen stoppen met zijn activiteiten.
    Op dit moment geeft de heer Mullers aan nog jaren (circa 5 tot 10 jaar) de activiteiten in ’t Kindertrefpunt te willen continueren alvorens hij met pensioen wil gaan.
  • U geeft aan 35% van de herontwikkeling van ’t Kindertrefpunt aan het Oppad te Loosdrecht te willen reserveren voor sociale woningbouw en de rest voor betaalbare starterswoningen.
    In de omgeving staan circa 200 woningen te koop waarvan zo’n 25-35% betaalbare starterswoningen. Helaas staan deze woningen reeds geruime tijd te koop, mede gezien de recessie en de stagnering van de woningmarkt.
    Betaalbare starterswoningen zullen binnenkort onder de prijs van 200.000,= Euro moeten uitkomen gezien het feit dat per augustus van dit jaar de regels voor het verkrijgen van een hypotheek wederom worden aangescherpt. Dit met het gevolg dat uw vermeende winst voor de herontwikkeling van ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht in het meest positieve geval op 0,= Euro zal uitlopen.
    (Het feit dat van de bestaande nieuwbouwprojecten, bijvoorbeeld de Haven van Loosdrecht; het nieuwbouwplan bij Fitou; Ottenhome etcetera, in Loosdrecht nauwelijks een woning is verkocht is, geeft ook wel wat aan).
  • Door de herontwikkeling van ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht zullen de woningen rondom dit gebied een groot deel van hun waarde verliezen gezien het feit dat vrij uitzicht etcetera wordt ontnomen.
    U zult begrijpen dat bewoners van deze woningen hiervoor gecompenseerd willen en dienen te worden door de Gemeente Loosdrecht. Dit ook weer ten koste van de door u vermeende te behalen winst uit het project  herontwikkeling van ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht.
               
  • Het gebied rondom ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht is omringd door groen en oude bomen waarin veel vogels waaronder (zeldzame) spechten nestelen. De herontwikkeling van ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht zou de leefomgeving van deze vogels danig aantasten danwel geheel laten verdwijnen…

Mocht u perse een nieuwbouwproject willen beginnen dan stellen wij voor dat u eens inventariseert of bijvoorbeeld een gebied als de oude Knorr fabriek in Nieuw Loosdrecht niet een veel interessantere investering met grotere opbrengst zal zijn.

Wij vertrouwen erop dat u als vertegenwoordiger van de inwoners van Loosdecht onze bezwaren in acht zult nemen en naar eer en geweten uw plannen ten aanzien van de herontwikkeling van ‘t Kindertrefpunt aan het Oppad te Oud Loosdrecht zult herzien.

Uiteraard willen nadrukkelijk kenbaar maken open te staan voor een gesprek om een en ander mondeling bij u te komen toelichten en van gedachten te wisselen.

Vertrouwende op uw aandacht en inzet, verblijven wij,

Met vriendelijke groet,

N.H.A.M. Hooghoudt, F.D.J. Hink, S. Van Poelje

Bijlagen:

  • Lijsten met handtekeningen van omwonenden (5 pagina’s)
  • Lijst met handtekeningen van ondernemers (2 pagina’s)
  • Uitleg beleidsregels parkeernormen gemeente Wijdemeren (1 pagina)
  • Beleidsregels parkeernormen gemeente Wijdemeren (15 pagina’s)
  • Beleidsplan Verkeer Wijdemeren 2011-2020 (9 pagina’s)
  • Brief van directeur Samenswerkingsschool de Catamaran de heer H.E. Broekhof

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3