WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voorstraat splijt College
Nederhorst den Berg, za 12 februari 2011

Het college is verdeeld over het afblazen van de bouwplannen voor de Spot en de Voorstraat. VVD-wethouder Abrahamse houdt vast aan de plannen.

Het hing al een tijd in de lucht dat er gesproken zou worden over het afblazen van de bouwplannen op de plek van het voormalige gemeentehuis aan de Voorstraat in combinatie met het afblazen van de bouwplannen voor cultureel centrum De Spot. Daarbij is het scenario dat er schadevergoedingenen proceskosten betaald moeten worden aan de projectontwikkelaar van de Voorstraat en aan de aannemer die de Spot zou renoveren. In een brief van het college worden de rekensommen gemaakt, waarbij het om flinke bedragen gaat. Het afkopen van de projectontwikkelaar wordt geschat op 390.000 tot 630.000 euro. De aannemer die de nieuwbouw van De Spot zou realiseren zal ook afgekocht moeten worden, bovendien zijn er al projectkosten gemaakt, die afgeschreven moeten worden, samen 115.000 euro.

Tegenover deze kosten staat een hele serie budgetten, subsidies en huuropbrensgetn uit tal van bronnen, waarmee, met een flink aantal aannames, de verhuizing van De Spot naar het gemeentehuis bekostigd zou kunnen worden. Ook zitten in de berekening aannames van huuropbrengsten uit commercële verhuur.

De gebruikers van het oude gemeentehuis zouden worden:

  • De Stichting Poste Restante
  • De Historische Kring
  • De Bibliotheek
  • Seniorweb
  • Een vraagbaak met een informatief loket
  • Ruimte voor de jeugd

Verdeeld College

De brief sluit af met een opvallende alinea. De wethouders Zagt, Van Waveren en Boermans zijn voor het verhuizen van De Spot naar de Voorstraat. VVD-wethouder Gerard Abrahamse vindt de financiële en juridische gevolgen te onzeker. Hij vindt dat de plannen zoals ze waren uitgevoerd moeten worden, zonder afkoopsommen en risicovolle juridische procedures. Voor het eerst in deze periode een verdeeld college derhalve.


De conclusie uit de brief van het college.

Op 17 februari wordt de brief in de commissie MZ besproken.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2