WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Darten, de Tussenstand
Kortenhoef, vr 11 februari 2011

Patrick Kreuning doet verslag over de tussenstand van de dartscompetitie en de rol van het Wapen van Kortenhoef (WvK) daarin.

ingezonden bericht

Darten, de stand van zaken

Het seizoen is net over de helft voor de darters van Café ’t Wapen van Kortenhoef, maar toch begint er al het een en ander duidelijk te worden.

Zo verloor WVKI maar liefst twee maal de afgelopen maand en staat derhalve 20 sets achter op de nr 1, Bosrand 8, maar tevens staat het team nog 11 sets voor op de nr 3 en dat zijn de Crazy Frogs 1, die door meerdere teams op de hielen wordt gezeten.

WVK 2 kwam ook slecht uit de winterstop, er werd meteen de eerste twee wedstrijden verloren, het team staat nog wel eerste, maar met slechts 1 set voorsprong op Bosrand 1. Saillant detail was dat Maurits Kruiswijk bij een stand van 180 precies die 180 wist te gooien, maar daar men dubbel moet eindigen telt die score dan niet, Peter Bakhuizen scoorde die avond ook een 180, en de wedstrijden erna zijn weer gewonnen, de 100+ scores vliegen de tegenstander weer om de oren. Peter is de speler van de maand, het meest constant over de wedstrijden.

WVK 3 is een plaatsje gezakt naar plaats 10 maar blijft wel zijn puntjes sprokkelen. Het rekenen is af en toe nog wat lastig voor de jongere leden, en als alleen de onderste 2 teams degraderen hoeft het team zich geen zorgen te maken, het belangrijkste is de setjes blijven winnen. Want het is een groot verschil of je met 5-4 dan wel 9-0 verliest en de komende weken staan er twee lager geklasseerde teams te wachten, kansen die dus gegrepen moeten worden.
WVK Tsjek staat nog steeds voorlaatste en het team zal waarschijnlijk degraderen, af en toe krijgt men de kansen op een dubbel wel maar die worden ook niet altijd benut, maar er is nog hoop, binnenkort mogen ze tegen de nummer laatst en als ze die met forse cijfers winnen kruipen ze wellicht een heel stuk richting de veiligere plaatsen. Maarja, dan moeten de kansen wel benut worden, niet alleen door Dirk of Henk maar door het hele team.

Tot slot is er nog WVK5, al weken bivakkerend op een veilige 9e plaats. En de komende twee weken worden er lager geklasseerde teams bestreden. Verder heeft het team zich versterkt met Gino. Het kan dus maar zo dat het team nog een paar plaatsen gaat stijgen, ze hebben momenteel evenveel sets gewonnen als de nr 8, maar wel twee wedstrijden meer verloren. Eenmaal kwam het team met maar drie van de vier spelers opdagen, maar toch wisten ze die match wel te winnen, zei het met 5-4, mede door het goede gooien van Jacqueline.

Inmiddels is ook het Rankingtoernooi begonnen in het Wapen van Kortenhoef, 10 zondagen lang bestrijden de darters elkaar, 16 januari won Patrick Voorn, een week later liet hij verstek gaan en won Peter Bakhuizen, deze was de week ervoor als tweede geeindigd en staat nu dus bovenaan. Op 20 februari is de derde ronde, en dan de twee zondagen erop resp. ronde 4 en 5.
Mocht u graag een pijltje gooien, schrijf u dan alsnog snel in, de prijzen liegen er niet om, een verblijf in Club la Costa gedurende een week, u mag zelf een van de europese steden waar deze keten actief is uitkiezen. De reiskosten zijn wel voor eigen rekening. Dat is dan nog maar de hoofdprijs, in Akersloot zit een zeer luxueus hotel waar u gratis een nachtje mag overnachte in een luxe suite, en de derde prijs is een verblijf incl. hotel in de Benelux of Duitsland. Verder is de helft van het inschrijfgeld gedurende de speeldagen ook nog eens prijzengeld, dus daar kunt u wellicht uw ticket en wat zakgeld bij elkaar spelen? Wat let u om eens te gaan kijken of mee te doen?

Mocht u komend jaar ook willen gaan darten, meldt u dan aan bij het Wapen van Kortenhoef, 035-6550083 of op www.wapenvankortenhoef.nl. Voor een nieuw te vormen zesde team worden bijvoorbeeld nog spelers gezocht en voor eind mei moeten spelers zijn ingeschreven bij de bond. En we kunnen dan wel roepen vol is vol, maar er is ook nog ruimte voor een 7e team, een 8e moet ook nog wel kunnen en met een beetje schuiven wellicht nog een 9e of een 10e. Maar eerst is het zaak om het 6e team op poten te krijgen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
nattig
8 gr.
windkr. 3