WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hoog- en Wildplassen
Nederhorst den Berg, do 29 december 2011

Cor Koster sprak met de Bergse wijkagent en kreeg inspiratie om protest tegen de banken te combineren met een sportieve zelftest. In het donker, dat wel.

ingezonden bericht

Pinautomaat

Onlangs kwam ik thuis van een paar dagen weggeweest. Bleek er te zijn ingebroken! Achterdeur open, keukenraam open…. Beneden was het nog redelijk netjes, maar boven waren de kasten leeggehaald en was het een grote bende. Heel vervelend allemaal, maar het heeft één voordeel: je leert weer nieuwe mensen kennen, zoals agenten.

Hoe gaat zoiets? Je meldt de zaak bij de politie.  Die was binnen een half uur ter plaatse. En verder zorg je dat een slotenmaker nieuwe sloten aanbrengt, en wel op zo'n manier dat ze er NOOIT meer in kunnen… Dan komen er de volgende dag nog twee mensen met handschoentjes aan die zoeken naar sporen, je krijgt een telefoontje van Slachtofferhulp, en een poosje later komt de wijkagent even praten.

Wijkagent

Met die man hebben we het getroffen. Hij heet Dennis van Giessen, is al bijna 2 jaar in functie in Nederhorst den Berg en weet wat er allemaal speelt in de wijk. Hij vertelt je een heleboel dingen waarvan je je soms afvraagt of je ze wel wilt weten. Zoals het aantal inbraken, uitgesplitst per wijk. En wat er allemaal gejat is. En HOE. Met gaatjes boren in het kozijn … en ijzerdraadjes waarmee je deurhendels  of een lat bij de schuifpui kunt  opwippen.  Inbreker zijn lijkt wel een beroep waarin je je dagelijks moet bijscholen.

Er zijn ook wel aardigere dingen. Zo vertelde hij over die jonge wildplasser die hij naar diens ouders gemarcheerd had. "Want thuis vertellen die jongens dat ze een bekeuring kregen omdat ze een plasje tegen een boom gedaan hebben, en dat helpt natuurlijk niet. Dus ik lever hem af bij z'n ouders en vertel WAAR hij gepiest heeft. Tegen een pinautomaat! Dan snappen de ouders die bekeuring en heb je kans dat die jongen het niet meer doet."

Ik zag het voor me.  Een jongeman die protesteert tegen de kwalijke praktijken van banken, en onder het slaken van "Het is schandalig wat jullie doen" zijn straal richt op de pinautomaat. Ik voel wel een beetje met hem mee, want ook ik vind dat die bankmensen een lesje verdienen. Eigenlijk …. als je er goed over nadenkt… is het best wel een mooie symbolische protesthandeling.

Hoe hoog kom ik?

Vanmiddag ben ik langs een pinautomaat in het dorp gelopen. Heb geprobeerd te schatten hoe hoog ik zelf zou komen. Tot het toetsenbord? De geldgleuf? Of zou ik de pasinvoer halen? Dat zou natuurlijk het mooiste zijn… Hmmmm….

Ik kan maar beter even wachten tot het donker is.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief