WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kritisch ja, Oppositie nee
Wijdemeren, do 22 december 2011

Emile Bakker (DB) vindt dat de WWK hem ten onrechte oppositie tegen het eigen college toeschreef. Kritisch ja, oppositie nee, vindt hij.

ingezonden brief

Visiestuk: steun, ook wat mij betreft!

Met belangstelling nam ik kennis van het verslag op de webkrant over de bespreking van het visiestuk ‘De Kern van Wijdemeren’. Het verslag gaf op zich een prima impressie van de avond . De opinie in het verslag aangaande mijn opmerkingen was kritisch en dat mag ook. Maar dan lijkt het mij wel op zijn plaats om volledig te zijn, vandaar een aanvulling van mijn kant.

De suggestie wordt gewekt dat DorpsBelangen bij monde van mijn persoon oppositie aan het voeren was tegen het eigen college. Spijtig dat dit zo werd opgevat, want dat is wat mij betreft geenszins het geval. Wat ik dan wel vind? Ik vind dat je als raadslid cq volksvertegenwoordiger in alle gevallen kritisch moet blijven, zeker bij zo’n belangrijk thema als dit visiestuk. Dat gaat ons tenslotte allemaal aan. Ik heb letterlijk gezegd: ‘als we allemaal - raadsleden en college - scherp blijven op de inhoud, komt dit het resultaat uiteindelijk ten goede’. Daar geloof ik in en daar zal ik in blijven geloven.

Wat mij terzijde nog even opviel is dat ik klakkeloos in het rijtje werd geplaatst van raadsleden en insprekers die iets zeiden over het wel of niet opnemen van het thema ‘verkeer’ in het visiestuk. Ik heb veel gezegd maar het opnemen van verkeer als specifiek thema in het stuk heb ik niet expliciet opgemerkt. Immers, ook in mijn beleving staan ‘recreatie en toerisme’ in het stuk centraal. Ik kan me op zich best goed verplaatsen in de zorgen die door ‘het rijtje’ werden uitgesproken want ‘bezoekersverkeer’ hoort nu eenmaal bij toeristische trekpleisters, maar dat ter zijde.

Ik ben het er mee eens dat onze burgemeester het uitstekend heeft verwoord: ‘Wil je het of wil je het niet?’ Evenals alle andere fracties (m.u.v. de PvdA) hebben wij verklaard onze steun te geven aan het visiestuk. We willen het, we staan er achter, we werken eraan mee maar we blijven kritisch. Is met dat laatste iets mis...?

Met vriendelijke groet,

Emile Bakker,
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief