WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Muurschildering Curtevenne
Kortenhoef, vr 22 april 2011

Wethouder Joost Boermans heeft gisteren, samen met het oudste en het jongste kind van de Curtevenneschool in Kortenhoef, een muurschildering onthuld.


Foto: Rik Jungmann

De muurschildering is ontworpen door Nico van der Wolk en samen met de leerkrachten van de school in twee weken op de muur aangebracht. Gistermorgen onthulden Marga Duijn, de directeur van de Curtevenneschool en onderwijswethouder Joost Boermans samen met het oudste kind van de school, Resa Steenvoorden en het jongste kind Emmelie Roelofs de wandschildering.


Resa Steenvoorden, Emmelie Roelofs en wethouder Joost Boermans.
Foto: Curtevenne-album.

Zij deden dit door het lint van een grote strik voor het kunstwerk door te knippen. Voorafgaand aan deze handeling hielden Marga Duijn en Joost Boermans ieder een korte toespraak. Het kunstwerk is geïnspireerd op de omgeving n.l. water, bomen, vogels, vissen en een sloepje, Curtevenne genaamd.


Nico van der Wolk en Marga Bruijn.
Foto: Curtevenne-album.

De wens werd uitgesproken dat alle kinderen van de Curtevenne met een Curtevenne sloepje na 8 jaar basisonderwijs de wijde wereld invaren en vele mooie ervaringen opdoen en creatieve ontdekkingen doen. Na gezamenlijk het lied ‘He he Billy’ te hebben gezongen was de onthulling een feit.


Foto: Curtevenne-album.

Alle kinderen kregen een kleurplaat van de muurschildering en als feestelijke afsluiting matzes en paaseitjes. Kijk voor meer foto’s op deze website.

bron
Curtevenne
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2