WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Natuur Ankeveen hersteld
Ankeveen, di 12 april 2011

Natuurmonumenten heeft de kwaliteit van omgeving en natuur in het gebied naast het Verlengde Bergsepad in Ankeveen hersteld.

persbericht

Machines weg en natuur terug

Het herstelwerk van Natuurmonumenten in de Stichts Ankeveense polder is op tijd afgerond. Er is afgelopen maanden heel hard gewerkt om in het gebied naast het Verlengde Bergsepad de kwaliteit van omgeving en natuur te herstellen.


Foto: Natuurmonumenten / Esther Rust

Nadat moerasbos is weggehaald, zijn de in het verleden dichtgegroeide petgaten uitgegraven. Deze vullen zich nu langzamerhand weer met schoon water en de oevers raken begroeid. Karakteristieke bomen zijn blijven staan, ze zorgen voor variatie in het gebied en zijn belangrijk voor de vogels. Er zijn ook kleine poeltjes aangelegd, geschikt voor waterplanten en diverse diersoorten. Stukken land zijn afgeplagd, zodat het bijzondere kwelwater weer naar boven komt. Daardoor kunnen hier weer diverse soorten groeien die uniek zijn in het Vechtplassengebied zoals waterdrieblad en kleine lisdodde.

De aannemer Van Oostrum heeft alles volgens plan uitgevoerd, in opdracht van Natuurmonumenten en met advies van Ecogroen, een ecologisch adviesbureau.
Dit werk is onderdeel van een herstelplan voor de natuurgebieden Ankeveen/Kortenhoef en wordt gerealiseerd met een bijdrage van Ministerie LNV in het kader van Ontwikkeling en Beheer Natuurkwaliteit (OBN).

In mei organiseert de boswachter van Natuurmonumenten een speciale rondleiding voor omwonenden en geïnteresseerden om te laten zien wat er is gebeurt en om de eerste natuurresultaten te bekijken. Aanmelden kan tzt via de website www.natuurmonumenten.nl/vechtplassen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
11 gr.
windkr. 4