WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer A. A. M. Janmaat
Wijdemeren, do 29 april 2010

De heer A. A. M. Janmaat (51) uit Kortenhoef, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Van 1968 tot heden was de heer Janmaat actief lid van de Sportvereniging ’s-Graveland. Hij gaf training aan diverse jeugdelftallen en hij was assistent-trainer binnen de seniorenselectie. Hij was meerdere perioden bestuurslid, ook nu nog, als bestuurlid technische zaken. Tevens is hij medeorganisator van de feestavonden (15-20 uur per week). Van 1982 tot heden is hij medeorganisator van de Kerstloop waar laatstelijk 400 mensen aan deelnamen (3-5 uur per week). Vanaf 1986, met een onderbreking van 2 jaar, was hij medeorganisator van de Drie Dorpen Loop, waar vorig jaar zelfs meer dan 700 mensen aan deelnamen (5 uur per week).

Van 2002 tot 2005 was hij vrijwilliger bij de Hockeyclub Spandersbosch Hilversum (2 uur per week). Ten slotte, van 1980 tot 1983 en van 1989 tot 1991 was hij trainer van de A-selectie van de Voetbalvereniging Zuidvogels in Huizen.

Sport neemt een belangrijke plaats in het leven van de heer Janmaat in. Het enthousiasme waarmee hij zich inzet vindt altijd snel navolging. De heer Janmaat heeft een zeer gevuld leven maar altijd weet hij een gaatje te vinden om zich in te zetten op sportgebied bij zijn vereniging. Hardlopen is een grote liefde van hem en deze liefde wil hij graag delen met anderen. Dat mondde uit in het organiseren van 2 loopevenementen, de Kerstloop en De Drie Dorpen loop. Deze lopen zijn uitgegroeid tot evenementen met een regionale uitstraling.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

bron
Wijdemeren
foto
Douwe v. Essen
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home