WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer F. Jonkhart
Wijdemeren, do 29 april 2010

De heer F. Jonkhart (65) uit Loosdrecht, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Van 1962 tot heden is de heer Jonkhart actief lid van de Zangvereniging Het Plassenkoor. Hij maakt de podia, organiseert uitgaansavonden, zorgt voor opslag en vervoer van decorspullen en andere middelen die nodig zijn voor activiteiten. Hij stelt zijn bedrijf ter beschikking voor het bouwen van de podia. Van 1988 tot 2008 was hij voorzitter van de vereniging. In de jaren ’70 was hij ook bestuurslid (8 uur per week). Hij loopt voor het koor de Anjer- en KWF-Kankerbestrijdingscollecte. Hij werft collectanten en doet alle administratie rondom de collecte. Vanaf de jaren ’70 is hij actief lid, van 1982 tot 1987 en vanaf 2006 bestuurslid  en van 1987 tot 2001 voorzitter van de Ontspanningsvereniging Fraternitas (10 uur per week). Ten slotte zet hij zich in voor buurtvereniging Het Zod.

De heer Jonkhart heeft een botenbedrijf en zeilschool. Hij is tot op de dag van vandaag zelf actief in zijn zaak. Qua boten houdt hij zich alleen nog bezig met reparaties, maar met de zeilschool is hij nog volop bezig in het seizoen. De loods van het bedrijf was vaak het toneel van de diverse decors die hij maakte voor de toneelvoorstellingen, zanguitvoeringen, voor het maken van sledes voor de priksleewedstrijden, spullen maken voor ringsteekwedstrijden en voor overige zaken. Hij is een handig en veelzijdig man, die doet hij wat belooft. Hij is een perfectionist. Dat geldt voor zijn bestuursactiviteiten, en ook voor  zijn (scheeps)bouwwerken.

Niet alleen in verenigingsverband doet de heer Jonkhart allerlei activiteiten. Bij schooluitvoeringen, in de tijd dat zijn kinderen nog op school zaten, wat met 5 kinderen een lange tijd is geweest, heeft hij heel wat decormateriaal gebouwd, vervoerd en opgebouwd. Hij heeft eigenhandig een nieuwe bar gebouwd voor het dorpshuis. Zowel door zich belangeloos in te zetten voor zoveel organisaties, als door geldelijke ondersteuning, sponsort de heer Jonkhart de samenleving, van met name Oud Loosdrecht, in grote mate.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

bron
Wijdemeren
foto
Douwe v. Essen
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home