WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer C. M. Haverkamp
Wijdemeren, do 29 april 2010

De heer C. M. Haverkamp (62) uit Nederhorst den Berg, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Van 1985 tot 1988 was de heer Haverkamp scriba en van 1985 tot heden voorzitter en penningmeester van de kerkenraad van de NH kerk (PKN) Nederhorst den Berg (4 uur per week). Van 1990 tot 2004 was hij penningmeester en fondsenwerver van het bejaardencomité (5 uur per week). Van 1993 tot 1996 was hij voorzitter van de muziekvereniging A.M.V. Crescendo, tevens zette hij zich in voor de viering van het 100-jarig jubileum van die vereniging in 2005 (8 uur per week). Penningmeester, klusser en coördinator van de Stichting Klusjesteam Nederhorst den Berg was hij van 2003 tot heden (6 uur per week) en, ten slotte, van 2008 tot 2009 trad hij op als fractieassistent van het CDA en van 2009 tot heden als raadslid van de gemeente Wijdemeren (8 uur per week).

Sinds de jaren ’80 zet de heer Haverkamp zich op provinciaal niveau in voor het CDA, o.a. als penningmeester van een kamerkring in Overijssel en een in Haarlem. Sinds 1996 is hij penningmeester van het CDA, afdeling Noord-Holland.

De heer Haverkamp woont al sinds 1985 in het dorp Nederhorst den Berg. Een gemeenschap die zich kenmerkt door een grote saamhorigheid. Mijnheer Haverkamp en zijn echtgenote leveren daar een grote bijdrage aan. Het nabuurschap nemen zij zeer letterlijk. Ze bieden daadwerkelijke hulp als dit nodig is, houden een oogje in het zeil en zijn zeer sociaal betrokken. De heer Haverkamp is een harde werker, sociaal zeer betrokken, dicht bij de mensen. Hij zet zich in op meerdere terreinen van het vrijwilligerswerk in deze gemeente. Sinds de heer Haverkamp met vervroegd pensioen is gegaan is hij op het vrijwilligers vlak nog actiever geworden. De heer Haverkamp heeft op HBO niveau juridische, financiële, economische en managementopleidingen gevolgd. In zijn dagelijkse werkende leven heeft hij veelal financiële functies bekleed. De kennis die hij heeft opgedaan door deze studie en werkzaamheden zet hij nu volledig in als vrijwilliger. Veel verenigingen en stichtingen hebben al van zijn grote kennis en ervaring op dit gebied geprofiteerd.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’
bron
Wijdemeren
foto
Douwe v. Essen
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home