WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Heer W. M. H. Bornhijm
Wijdemeren, do 29 april 2010

De Heer W. M. H. Bornhijm (64) uit Ankeveen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Bornhijm was bestuurslid (1970-1985), voorzitter (1970-1974), redactielid en medewerker van de kantine (2004-heden) van de sportvereniging ASV ’65. Tevens is hij sinds 2002 secretaris van de afdeling petanque. Dat kost hem gemiddeld 20 uur per week. Van1970 tot heden is hij kantinebeheerder bij de IJsclub Ankeveen (3-4-uur per week). Van 1998 tot heden is hij vier uur per week jeugdwerker in Ankeveen.

De heer Bornhijm is een “stille kracht”. Hij is een gedreven persoonlijkheid waar het gaat om de activiteiten waarvoor hij zich verantwoordelijk stelt. Hij is sinds 2006 met de VUT. Sindsdien spant hij zich op het vrijwilligersvlak nog meer in. Al vele jaren zet hij zich belangeloos in voor de inwoners van Ankeveen. Hij is een aangename persoon die zeker door de leden en het bestuur van ASV ’65 op handen wordt gedragen. Hij draagt de jeugd een warm hart toe. Vereniging en jeugdwerk kunnen niet zonder deze toegewijde, trouwe organisator.
De heer Bornhijm bemant de kantine van de ijsclub als er door natuurmonumenten een rondvaart op de Ankeveense plassen georganiseerd wordt. Dat is in de zomerperiode zo’n 12 keer. Hij is sinds de oprichting actief voor  het Jeugdwerk Ankeveen. De activiteiten van Jeugdwerk Ankeveen worden uitgevoerd op de woensdagmiddag in de kantine van ASV in Ankeveen.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’
bron
Wijdemeren
foto
Douwe v. Essen
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
home