WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mevrouw T. M. Hafkamp – Schouten
Wijdemeren, do 29 april 2010

Mevrouw T. M. Hafkamp – Schouten (67) uit Kortenhoef, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Van 1970 tot 1974 was mevrouw secretaresse van de restauratiecommissie van de NH kerk te Kortenhoef (4 uur per week), van 1983 tot 1996 bestuurslid van de vereniging Curtevenne (2 uur per week), vanaf 1989 tot heden diaken en later voorzitter van de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef (15-20 uur per week) en van 2002 tot heden hulpverlener voor haar 89-jarige buurman.

Mevrouw is een betrokken mens. Zij is opgegroeid in Kortenhoef als dochter van de koster. Van kinds af aan is zij betrokken geweest bij de kerk. Zij is gaan werken als onderwijzeres, eerst in de gemeente Hilversum en vanaf 1970 aan de Christelijke basisschool in Kortenhoef. Er wonen maar weinig mensen in Kortenhoef die niet bij haar in de klas hebben gezeten.

In Kortenhoef vond een splitsing plaats in de NH Kerk en de Oecumenische streekgemeente. Mevrouw heeft er mede toe bijgedragen dat partijen weer tot elkaar zijn gekomen. Hoewel er nog steeds sprake is van twee kerken wordt bijvoorbeeld nu wel door de Oecumenische streekgemeente het kerkgebouw van de NH Kerk medegebruikt.

Door het overlijden van haar vader in 1966 kwam de moeder van mevrouw Hafkamp alleen te staan. Reden voor mevrouw Hafkamp om in Kortenhoef een aangepast huis te laten bouwen. Haar moeder nam ze in huis. Zo heeft haar op deze wijze ruim 20 jaar de nodige zorg kunnen bieden tot haar levenseinde.

De familie Hafkamp woont al jaren naast dezelfde buren. Zeven jaar geleden is de buurvrouw overleden. De buurman is al op leeftijd (89) en steunt voor heel veel zaken op mevrouw Hafkamp. Zij komt minstens drie keer per week bij hem voor een gezellige babbel, raad, advies en ook daadwerkelijke hulp. Voor de buurman is deze “mantelzorger” onmisbaar.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

bron
Wijdemeren
foto
Douwe v. Essen
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home