WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lam over vertrek Buijs
Loosdrecht, wo 30 september 2009

Piet Lam uit Loosdrecht las het persbericht van de VVD over het vertrek van Ruud Buijs uit de fractie en verbaasde zich over de inhoud.

ingezonden brief

Stemvee

Met verbazing heb ik de WWK gelezen inzake het vertrek van Ruud
Buijs uit de VVD
. Opnieuw blijkt de VVD het niet op prijs te stellen wanneer
er niet als één gehele fractie gestemd of gesproken wordt.

Dit is in deze raadsperiode nu de derde keer dat een raadslid of wethouder met ruzie uit deze fractie gaat. In het persbericht zet men dat een raadslid zich dient te onthouden van privaatrechtelijke kwesties. Ruud Buijs heeft groot gelijk dat hij zich niet laat “dicteren” en niet als hondje achter de fractie aan loopt als blijkt dat dingen niet juist zijn en er steeds weer wijzigingen in de overeenkomst met v.d. Wurff worden aangebracht.

Een raadslid moet vrijelijk kunnen spreken, zijn mening geven, zonder steeds toestemming van zijn fractie te hoeven vragen. Ik was het ook niet altijd met Buijs eens, maar ieders mening dient men met respect te behandelen. Hij is nota bene met voorkeurstemmen gekozen en mag dus spreken van een aanzienlijke achterban.

Men wordt door de burger ’’gekozen” om hen te vertegenwoordigen, maar zodra de verkiezingen voorbij zijn is men dit vaak vergeten en worden machtsblokken gevormd. Men heeft de mond vol van Democratie maar in de praktijk blijkt vaak het tegendeel. Alles is in de achterkamertjes al van te voren bekokstoofd en de rijen zijn al gesloten.

De burger krijgt ook steeds minder (raads)informatie, hoe minder men weet hoe beter. Met de verkiezingen beloven ze weer openheid en inspraak, na de stembusgang is dat weer over.

Het is te hopen dat er diverse kleine partijen na de verkiezingen in de Raad komen en deze machtsblokken onmogelijk worden. Ook de manier van behandelen van J. van Waveren door een collega raadslid is hoogst onfatsoenlijk te noemen en riekt naar smaad.

Het is te hopen dat er na de verkiezingen een nieuwe en frisse wind gaat waaien in Wijdemeren.

P. Lam
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
16 gr.
windkr. 2