WIJDEMEERSE WEBKRANT
75 jaar Konijnen Fokken
Kortenhoef, zo 27 september 2009

De Kortenhoefse Konijnenfokkers Vereniging bestaat dit jaar 75 jaar! Een kleine maar stabiele vereniging met leden uit alle delen van Wijdemeren.

ingezonden bericht

75 jaar KKV

De Kortenhoefse Konijnenfokkers Vereniging bestaat dit jaar 75 jaar!
Een kleine maar stabiele vereniging met leden uit alle delen van Wijdemeren.

Allemaal mensen die het contact met dieren, houden van huisdieren en dan met name konijnen, nooit zouden willen en kunnen missen. Als je dan dagelijks met je dieren bezig bent en die beleving kunt delen met anderen wordt het nog intenser. Je blijft ook van elkaar leren.

Een aantal keren per jaar is er ook de mogelijkheid om dieren bij elkaar te brengen en ze door een deskundige te laten beoordelen op raskenmerken.
Daarna kan het grote publiek dieren en resultaten bekijken en van de fokkers allerlei informatie krijgen. Anderen worden ook enthousiast en voegen zich bij de reeds genietende dierenhouders!

Onze Kortenhoefse club bestaat nu dus 75 jaar!

Al die jaren is met gevoel en onderlinge competitie samen de hobby doorgegeven! Ook dit jaar zijn er weer veel jonge dieren geboren en de fokresultaten houden de leden bezig: wat zal het worden, wat is het oordeel van de keurmeester? Wederom is er voor iedereen 16 en 17 oktober a.s. de mogelijkheid om ook eens een kijkje te nemen!

In “De Dobber”  tonen dan de leden van de KKV, weer samen met die van de BKV uit Nederhorst den Berg, de dieren van dit fokjaar! Vrijdagavond (16)  en zaterdag (17 oktober hele dag) bent U van harte welkom! Juist ook kinderen beleven aan die bezoeken steeds weer een enorm plezier! In vele maten en kleuren zijn er konijnen te zien en ook cavia’s zijn aanwezig!

Door de jaren heen heeft de KKV in deze regio een centrumfunctie, nu al 75 jaar dus. En dat hebben we dit weekend waardig gevierd. Met de salonboot  “De Vriendschap” (kan het niet toepasselijker?) hebben we met elkaar een vaartocht over de Loosdrechtse plassen en de Vecht gemaakt, ondertussen de inwendige mens strelend met allerlei heerlijkheden. Hulde ook aan onze fantastische bediening en de kapitein!

In “De Dobber” zullen zeker weer dieren zitten die op regionale en landelijke tentoonstellingen hoge ogen zullen gooien, daar staat het vakmanschap van enkele topfokkers in ons midden garant voor!

Tot ziens bij onze KKV !

Cor Lam
Loosdrecht
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2