WIJDEMEERSE WEBKRANT
Klapbrug en Noordereinde
Wijdemeren, vr 25 september 2009

Bij de burgerinspraak kwamen naast Eikenrode ook de kruising bij de Klapbrug en de herinrichting van het Noordereinde aan de orde.

Klapbrug

Om in te spreken over de gevaarlijke kruising bij de Klapbrug trad Hedda Koning naar voren.

Zij heeft op 22 september op de kruising bij de Klapbrug gestaan om daar handtekeningen te verzamelen waarmee het gemeentebestuur aangespoord moet worden om ook na de herinrichting van het Noordereinde te komen tot een veiliger situatie voor fietsers en voetgangers. In minder dan geen tijd had zij 130 handtekeningen verzameld, die zij gisteren, na haar inspreekbeurt, aanbood aan de burgemeester.


Hedda Koning overhandigt de handtekeningenlijst aan
burgemeester Karen Heerschop.

In haar presentatie stelde zij voor om een geavanceerde verkeerslichten-installatie op de kruising te plaatsen voor auto's en voor fietsers. Om de overlast van stoplichten voor omwonenden te verminderen (de reden waarom in 1986 nieuwe stoplichten reeds vrij snel weer uitgeschakeld werden) stelde zij voor om de verkeerslichteninstallatie alleen te laten werken als er aanbod van fietserverkeer is. Bij haar inspraak leverde zij een uitgewerkte tekening van de gewenste stoplichteninstallatie. Voor René Voigt (DBW) was haar verhaal aanleiding om voor te stellen om de Klapbrugsituatie in de commissie te behandelen hetgeen werd overgenomen.

Reconstructie Noordereinde en bomenkap


Emile Bakker (WADW)

Emile Bakker van Werkaandeweg.nu sprak in over de reconstructie van het Noordereinde. Daarbij kwamen veel bekende thema's aan bod. De kap van monumentale bomen, het beschermd dorpsgezicht, de breedte van de Claertjesbrug, die volgens het college aan de afspraken voldoet, maar volgens WADW te breed is. Het college werd verweten dat er tot nu toe geen opvolging was van de bijeenkomst met de verkeerswerkgroep. Echt nieuwe gezichtspunten waren er niet. De standpunten lagen en liggen mijlenver uiteen. Bakker sloot af met een dramatische oproep: "Stop met de grootheidswaanzin! Geen snelweg door 's-Graveland!!"

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 2