WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA op bres voor OV
Wijdemeren, vr 30 oktober 2009

De PvdA zond een brandbrief naar de Statenfractie in Noord-Holland over de dreigende amputatie van het openbaar vervoer in Wijdemeren.

Gisteren zond CDA fractievoorzitter Theo Reijn een vergelijkbare brief naar zijn geestverwanten in Haarlem.

ingezonden brief

Geachte fractie/ beste partijgenoten,

cc. raadsleden Wijdemeren en de lokale en regionale pers

Met verbijstering hebben wij kennis genomen van de in het Concept-PvE openbaar vervoer Gooi en Vechtstreek voorgestelde amputering van het openbaar vervoer in onze gemeente. Het hele openbaar vervoer voor de inwoners van onze verspreid liggende woonkernen dreigt daarmee een farce te worden.

Wij vinden de voorstellen volstrekt onverantwoord, met name omdat Hilversum met het Intercitystation, scholen voor voortgezet onderwijs en centrumvoorzieningen onbereikbaar wordt voor onze inwoners die van het openbaar vervoer afhankelijk zijn. Let wel, onze kern Nederhorst was en is momenteel nog het dorp met de grootste autodichtheid van Nederland.

Hoezo promotie van het openbaar vervoer, hoezo de mensen op een positieve manier, dus via adequaat openbaar vervoer, uit de auto krijgen?
Niet alleen onverantwoord, maar ook onbegrijpelijk is het amputeren van buslijn 106. Een buslijn waar nu regelmatig extra bussen ingezet moeten worden vanwege het grote aanbod.

Wij ondersteunen de reactie van ons College van B&W aan Gedeputeerde Staten, waarin de te verwachten problemen helder zijn verwoord.

Wij vragen uw fractie in de Provinciale Staten stelling te nemen tegen de verdere verschraling van het openbaar vervoer in onze gemeente.

Met vriendelijke groet,

Kees Bosdijk,
fractievoorzitter PvdA Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
13 gr.
windkr. 2