WIJDEMEERSE WEBKRANT
Reconstructie Herenweg
Breukeleveen, di 27 oktober 2009

Op maandag 2 november start de reconstructie van de Herenweg en ‘t Breukeleveensemeentje in Breukeleveen.

persbericht

Van 2 november 2009 t/m 15 april 2010
Herenweg in Breukeleveen afgesloten

Op maandag 2 november start de reconstructie van de Herenweg en ‘t Breukeleveensemeentje in Breukeleveen. Deze wegen zijn tot april 2010 afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. In overleg met de ondernemers is besloten dat de weg tussen Kerst en Oud & Nieuw provisorisch open is.

De gemeente geeft de afsluiting aan met borden.

Werkrichting

De aannemer start met het werk halverwege de Herenweg (bij de Roode Brug) en werkt richting de Nieuweweg. Als dit gedeelte af is, verandert de werkrichting en werkt de aannemer vanaf de Roode Brug naar ‘t Breukeleveensemeentje en de Nieuw Loosdrechtsedijk.

Bereikbaarheid bedrijven

De aannemer voert het werk uit in aansluitende vakken van circa 200 meter lengte. Binnen het werkvak blijven de bedrijven en woningen provisorisch bereikbaar.

Voetgangers en fietsers

Voor voetgangers en fietsers treft de gemeente voorzieningen zodat zij het werk kunnen passeren.

Bus 122 rijdt niet

De buslijn 122 die normaal van Utrecht via Breukeleveen naar Weesp (en vice versa) gaat, rijdt tijdens de duur van het werk niet.

Waarom reconstructie?

De Herenweg en `t Breukeleveensemeentje in Breukeleveen zijn nodig aan een opknapbeurt toe. Voor deze grootschalige reconstructie is samen met de klankbordgroep een nieuw ontwerp gemaakt. De reconstructie is er mede op gericht om de veiligheid te verbeteren. De werkzaamheden bestaan uit o.a. het aanleggen van nieuw asfalt, uitvoeren kleine reparaties aan de riolering, aanbrengen nieuwe beschoeiingen, het maken van passeerstroken en het verbeteren van de parkeervoorzieningen.

Vragen?

Stuur voor meer informatie over dit project een e-mail naar herenweg@wijdemeren.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
13 gr.
windkr. 2