WIJDEMEERSE WEBKRANT
GGD: Actie Tegengif
Wijdemeren, di 27 oktober 2009

Op maandag 2 november klinkt op zes scholen in de regio het startsein voor de klassikale niet-roken wedstrijd Actie Tegengif.

persbericht

Actie Tegengif

Maandag 2 november klinkt op zes scholen in regio Gooi en Vechtstreek het startsein voor de klassikale niet-roken wedstrijd Actie Tegengif van STIVORO. De winnaars van de wedstrijd mogen de Bekende Nederlander van hun keuze het vuur aan de schenen leggen! GGD Gooi & Vechtstreek steunt de wedstrijd regionaal en heeft in samenwerking met STIVORO de middelbare scholen in de regio geworven.

Het doel van Actie Tegengif is voorkomen dat jongeren beginnen met roken en het terugdringen van het aantal jongeren dat experimenteert met roken. Leerlingen uit deelnemende 1e en 2e klassen van de scholen gaan met elkaar de uitdaging aan een half jaar niet te roken. Het aantal rokers in de klas moet dalen of gelijk blijven. Actie Tegengif wordt voor de elfde keer door STIVORO georganiseerd. Verspreid over heel Nederland hebben zich tot nu toe zo’n 2589 klassen van 333 scholen zich aangemeld voor de Actie.

Sociale groep speelt een rol

De sociale groep waarin jongeren zich bevinden, speelt een belangrijke rol bij het wel of niet beginnen met roken. Bij Actie Tegengif wordt er een aantrekkelijke groepsbeloning in het vooruitzicht gesteld. Dit vergroot de sociale druk om een niet-roker te blijven.

Dit jaar is de beloning voor het niet-roken heel speciaal. Klassen die een half jaar niet-roken én vragen opstellen voor een interview met een BN’er, maken kans op de felbegeerde hoofdprijs: zij mogen de BN’er van hun keuze daadwerkelijk het vuur aan de schenen leggen! Daarnaast worden in elke provincie twee winnaars gekozen (er zijn 2 categorieën: vmbo/praktijkschool en havo/vwo). Zij gaan met de klas een dag naar het attractiepark Walibi World.

Start van de wedstrijd

Op maandag 2 november ondertekenen alle deelnemende klassen het Actie Tegengif-contract. Elke klas krijgt een leuk filmpje over de Actie te zien. Zangeres Nikki Kerkhof krijgt bloemen van een verliefde leerling en acteur Achmed Akkabi oefent een filmzoen. Actie Tegengif is vanaf dat moment officieel van start! In elk geval tot 1 mei 2010 blijven de leerlingen van de sigaretten af.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
13 gr.
windkr. 2