WIJDEMEERSE WEBKRANT
Altviool in Het Jagthuis
Horstermeer, do 22 oktober 2009

Op donderdagavond 5 november kunt u altvioliste Julia Dinerstein en pianiste Irina Shiskinahen in Het Jagthuis komen beluisteren.

persbericht

Donderdag 5 november:
altvioolrecital in Het Jagthuis

Op donderdagavond 5 november kunt u altvioliste Julia Dinerstein en pianiste Irina Shiskinahen in Het Jagthuis komen beluisteren.


Julia Dinerstein

Geregeld komen er vragen van topmusici of ze een concert in Het Jagthuis mogen geven. Dit keer zijn dat altvioliste Julia Dinerstein en pianiste Irina Shiskina. Donderdagavond 5 november kunt u hen in Het Jagthuis komen beluisteren. Beide dames werden opgeleid aan o.a. het Moskous Conservatorium, werkten en woonden jaren in Mexico en trokken de wereld over om concerten te geven. Op het programma in Het Jagthuis staat de altvioolsonate van de Engelse componiste Rebecca Clarke. Clarke was zelf altvioliste en in 1913 was zij een van de eerste vrouwen die speelde in het Queens’ Hall Orchestra. Zij schreef verschillende kamermuziekwerken, waarvan de altvioolsonate haar de meeste roem bracht. Met deze sonate wordt het concert besloten. Voor de pauze worden de Fantasiestücken van Robert Schumann en de altvioolsonate van Paul Hindemith gespeeld.

Julia en Irina laten hun publiek wereldwijd genieten van hun prestaties. Zij traden en treden op in Mexico, Rusland, Duitsland, Nederland, USA en Italië. Een avond om naar uit te zien!

Het concert door altvioliste Julia Dinerstein en pianiste Irina Shiskina vindt plaats op donderdag 5 november en begint om kwart over acht. Reserveren (16 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 20.15 uur.

Volledig programma:

R. Schumann (1810-1856) - Fantasiestücken

  1. Zart und mit Ausdrueck
  2. Lebhaft, leicht
  3. Rasch und mit Feuer

P. Hindemith (1895-1963) - Sonata for Viola and Piano F major

R. Clarke (1886-1983) - Sonata for Viola and Piano

  1. Impetuso
  2. Vivace
  3. Finale

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
10 gr.
windkr. 2