WIJDEMEERSE WEBKRANT
Uit het College
Wijdemeren, wo 21 oktober 2009

Tijdens de wekelijkse personferentie gaf het college gisteren toelichting op enkele onderwerpen die in de collegevergadering besproken waren.

De vorige twee persberichten (buitenreclame en spreekuur schuldhulpverlening) zijn het resultaat van twee agendapunt van de collegevergadering. Daarnaast kwamen enkele andere onderwerpen aan de orde.


V.l.n.r. de wethouders Gerard Abrahamse en Lia Moote, dan Frank Ratelband, hoofd communicatie en burgemeester Karen Heerschop.

Brief Gedragscode

Burgemeester Karen Heerschop zal de brief, die het college aan de raad zond over het gedrag, de verantwoordelijkheden en het wettelijk kader van het raadswerk, op de agenda van de raad van 29 oktober zetten. Heerschop was blij dat er reacties kwamen op de brief. Zij wil een inhoudelijke discussie over de in de brief genoemde onderwerpen (motie DBL, Dobber, SV 's-Graveland) vermijden. Het gaat haar om bewustwording van de raadsleden over de positie waarin zij verkeren en de rol die zij te spelen hebben. Dat kon wel eens een pittig debat worden, gezien de brief die Kees Bosdijk (fractievoorzitter PvdA) als antwoord op de brief van het college zond en waarin hij het oordeel van het college (en met name over de genoemde voorbeelden) volledig afwees.

Passantenhaven Oud Loosdrecht

Het college bereidt een discussiestuk voor over het gebruik van de passantenhaven in het Dorpscentrum Loosdrecht. Er wordt gestreefd naar een open discussie waarbij inbreng van alle belanghebbenden op prijs wordt gesteld. Wethouder Gerard Abrahamse noemde enkele onderwerpen die aan de orde kunnen komen, zoals liggelden, toiletvoorzieningen, wijze van afmeren, het al dan niet toelaten van rondvaartboten, etc.

Jeugdavond Kortenhoef

Wethouder Lia Moote benadrukte het belang dat zij hecht aan de avond die de gemeente volgende week dinsdag belegt in sporthal De Fuik. Zij hoopt dat met name ook de jeugd komt om mee te praten over de hangjongerenproblematiek en hoe die problemen opgelost moeten worden. Er worden nogmaals uitnodigingen verstuurd, o.a. via de jongerenwerker. Maar, iedereen is welkom, ook zonder uitnodiging of aanmelding!

Twaalf seniorenwoningen

Ria Hennis (DBW) liet samen met de PvdA in een persbericht weten dat de gemeente een plan van de Anbo, voor 12 seniorenwoningen in Nederhorst bewust genegeerd zou hebben bij het maken van het bestemmingsplan Kern Nederhorst den Berg. Wethouder Betske van Henten, de eerstverantwoordelijke, was afwezig op de persconferentie. Op een vraag over de kwestie antwoordde wethouder Lia Moote. Zij bevestigde dat zij de twaalf woningen niet op het bestemmingsplan kon ontdekken. Zij zei bekend te zijn met het plannetje, maar wist niet wat de formele status was. Lia Moote opperde dat de Anbo wellicht achterwege had gelaten om het plan officiëel in te dienen. Van "negeren" was volgens haar geen sprake. De kwestie wordt verder uitgezocht.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3