WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vragen DBL over DC
Loosdrecht, zo 22 november 2009

Donderdag is er raadsvergadering. DBL fractievoorzitter Jaap van Waveren stelde schriftelijke vragen aan het college waarop hij antwoord hoopt te krijgen.

persbericht

Op 30 juni j.l. werd een overeenkomst gesloten tussen het college, namens de gemeente, en een bewoner van het middenstuk. Dit middenstuk maakt deel uit van het toekomstige Dorpscentrum in Oud Loosdrecht.

Vertrouwelijk

De overeenkomst was vertrouwelijk, niet alleen omdat het om privé zaken gaat maar ook omdat de bewoner hier uitdrukkelijk om had verzocht. Ter verduidelijking deze bewoner maakt geen deel uit van de adviesgroep die het college adviseert in zaken betrekkinghebbende op de uitvoering van de bouwplannen.  Dezer dagen ontving de bewoner een brief van het  college dat zij op verzoek van de heer van der Meulen uit Oud Loosdrecht de  overeenkomst aan hem zullen toezenden.

Eindelijk van start

DorpsBelangen Loosdrecht was verheugd dat de betreffende overeenkomst na lange en moeizame onderhandelingen uiteindelijk was ondertekend. Hierdoor waren in de ogen van het college de laatste hindernissen weggenomen om voortvarend met de bouw van het  Dorpscentrum te kunnen starten. Deze onverwachte  ontwikkeling kan mogelijk voor nieuwe vertraging, onrust en weerstand zorgen.

Vragen aan het college

Tijdens de aanstaande raadsvergadering van 26 november zal DorpsBelangen Loosdrecht het college de volgende vragen stellen.

  1. Waarom heeft het college eenzijdig besloten, in strijd met  eerder gemaakte afspraken, de vertrouwelijke overeenkomst aan de heer van der Meulen ter beschikking te stellen.
  2. In welke hoedanigheid heeft de heer van der Meulen dit verzoek gedaan.
  3. Op welke wijze kunnen de belangen van de heer van der Meulen beïnvloed worden door de betreffende overeenkomst.
  4. Behandelt de heer van der Meulen de belangen van derden die wel raakvlakken hebben bij de uitvoering van de overeenkomst
  5. Betekent het besluit van het college dat alle overeenkomsten, die zij namens de gemeente heeft gesloten met aan en omwonenden van het toekomstige Dorpscentrum, openbaar zijn.
  6. Zijn vervolgens alle wensen van om en aanwonenden om deel te nemen in de projectgroep/adviesgroep, vervat in het programma van eisen uit 2005, openbaar.

Jaap van Waveren
Fractievoorzitter DorpsBelangen Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 4