WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sinterklaas komt aan
's-Graveland, za 21 november 2009

Vorige week kwam Sinterklaas aan in Loosdrecht, vandaag in 's-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen en Nederhorst den Berg.

Om kwart over twaalf vanmiddag kwam hij op de 's-Gravelandsevaart in de verte in zicht, op weg naar de Smidsbrug waar een menigte ouders en kinderen in de stralende zon stond te wachten. Daar werd de stemming erin gehouden door een fanfare van Zwarte Pieten die vrolijke Sinterklaasliedjes speelden.

Dichterbij gekomen bleken het drie boten te zijn. De voorste boot had Sinterklaas op de plecht, die vriendelijk naar links en naar rechts zwaaide. In de tweede boot haalden de Pieten gevaalijke capriolen uit. De boot ging vervaarlijk heen en weer.

Tip!! Klik op het icoontje rechtsonder (schermpje) dan vult de video uw hele scherm. Druk op esc om het beeld weer te verkleinen. Klik op HD om de video in hoge kwaliteit te zien.

Bij de Smidsbrug stond Americo, het paard te wachten op zijn baas. Aansluitend reed Sinterklaas door Kortenhoef om te eindigen op de Meenthof, waar hij welkom werd geheten door burgemeester Karen Heerschop en wethouder Nelleke Schenkkan. Ook daar zag het zwart van de ouders en kinderen. Zwarte Pieten deelden strooigoed uit aan de kinderen. En er werd gezongen. heel hard gezongen.

bron
WWK
foto
Rik JUngmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralende zon
13 gr.
windkr. 2