WIJDEMEERSE WEBKRANT
Herkansing Meisjesprik
Wijdemeren, di 24 maart 2009

Alle meisjes die niet deelnamen aan de eerste ronde van de HPV-vaccinatiecampagne kunnen alsnog hun eerste vaccinatie komen halen op het Mediapark.

persbericht

Deelname aan vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker nog mogelijk

Alle meisjes die niet deelnamen aan de eerste ronde van de HPV-vaccinatiecampagne kunnen op 4 april, de dag van de tweede ronde, alsnog hun eerste vaccinatie komen halen op het Mediapark in Hilversum.

Als ze hun oorspronkelijke uitnodiging niet meer hebben, volstaat een legitimatiebewijs. Ze kunnen zich melden in studio 3 tussen 09.00 en 16.30 uur; parkeren is gratis.

Zoals bekend, organiseren de GGD’en in Nederland een vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker. De deelname is overal in het land minder dan verwacht. De oorzaak daarvan is onder andere gelegen in tal van verhalen over vermeende bijwerkingen, die niet op de werkelijkheid zijn gebaseerd. Langs allerlei kanalen is dit inmiddels vanuit het Ministerie van VWS en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aangegeven. Informatie over alle feiten en fabels is te vinden op www.prikenbescherm.nl

In Gooi en Vechtstreek hebben op 4 maart jongstleden 2700 meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar hun eerste prik gekregen. Ook in onze regio hadden we op meer deelname gehoopt.

Op 4 april aanstaande gaat de tweede ronde van de campagne van start op het Mediapark in Hilversum. Alle meisjes in de doelgroep hebben daarvoor een uitnodiging gehad (tegelijk met de uitnodiging voor de eerste prik). In totaal zijn drie vaccinaties nodig, de derde volgt in september.

Meisjes die in maart niet deelnamen aan de eerste ronde, kunnen dus alsnog instromen. De GGD kan zich namelijk voorstellen dat zij en hun ouders daartoe op grond van de nadere informatie besluiten. Zij krijgen dan hun eerste prik op 4 april en de tweede op 9 mei, wanneer een extra vacccinatie-ochtend is ingelast.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 5