WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geld moet Rollen?
Nieuw Loosdrecht, ma 16 maart 2009

Wim van Oudheusden weet wat er in deze moeilijke tijden moet gebeuren. Hij doet voorstellen in een ingezonden brief.

ingezonden brief

Geld moet rollen; kop op in deze recessie!
Stimuleren

Ook gemeenten kunnen inwoners helpen bij het stimuleren van de economie.
Zo heeft Wijdemeren veel geld teruggehad van door ons teveel betaalde huisvuilbelasting. Geef dat terug aan de burger, die daardoor weer wat extra te besteden krijgt.

Bouw nú woningen

Er is veel geld in reserves en in kas; laat dat ook gaan rollen, b.v. door woningbouw versneld aan te pakken; goed voorbeeld was het stimuleren van de nieuwbouwlocatie Antoniusterrein; er is veel meer mogelijk dan alleen dat project. Laat externe projectleiders bv. niet bij wisseling van de wacht telkens helemaal opnieuw beginnen, maar stuur ze aan en laat de eerder bereikte resultaten verplicht continueren. Dat zal niet goed vallen, want ze bepalen natuurlijk liefst helemaal zelf hoe lang hun kontrakt loopt en hoeveel ze er dus aan omzet over houden. Leiderschap door wethouders is in deze tijden extra nodig, als men dat kan tenminste.... Benut het Provinciale aanjaagteam woningbouw, gebruik hun subsidies voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Begin eens met vraaggestuurde woningbouw en laat dat niet langer over aan die behoudende corporaties en projectontwikkelaars, die nog altijd aanbodgericht bouwen alsof burgers geen eigen ideeen kunnen hebben. Alleen drempelloos met deuren van 90 cm is nog echt levensloopbestendig bouwen!


Belastingvoordeel getroffenen

Uit regionaal onderzoek blijken rare onevenredige dingen; een oplossing als voorbeeld: laat een 1-persoonshuishouden voortaan 175 euro voor huisvuil betalen, een 2-persoons 262,50 en een meerpersonen huishouden 350.
De OZB zou b.v van 0,076% naar 0,085% kunnen om wat meer aan te sluiten op de regionale woningmarkt. De hondenbelasting kan voor 1 hond naar 75 euro, voor 2 of meer naar 150. En hond in Wijdemeren kost het minst, maar verontreinigt m.i. evenveel als elders...... Deze maatregelen geven financiele lucht aan diegenen, die het meest te lijden hebben of krijgen van de crisis.


Oproep aan de landelijke partijen

Tot slot: spreek uw Provinciale en Haagse bestuurders aan op het eveneens teruggeven van teveel betaalde belastingen!

dan zul je zien, dat dit goed is voor ons huishoudboekje maar ook voor het in stand houden van winkeliers in Wijdemeren! Dorpsbelangen heeft geen ingangen in Provincie of Rijk! laat nou eens zien waarom wij jullie hebben gekozen in plaats van kissebissen over details en wethouders en zelfs burgemeester in lastig vaarwater laten komen! Hoewel die een voor een het zelf over zich hebben afgeroepen om ter worden gecorrigeerd, zelfs door een zeer monistische raad, die merendeels bestaat uit tegenstanders van het dualisme en de ouderwetse machtspolitiek nog denkt te kunnen blijven uitvoeren. Burgers hebben dat door, hoor.

namens AP @ W
www.anderepolitiekwijdemeren.nl

Wim van Oudheusden
Nieuw Loosdrecht

Naschrift:

Een bezoekje aan de website van AP@W wekt de indruk dat Wim van Oudhesuden bezig is om een nieuwe lokale politieke partij op te richten, in aanloop naar de raadsverkiezingen van maart volgend jaar.

Misschien gebeurt er nog wel meer achter de schermen. Is de SP aan het warm lopen? Herrijst D66 uit de as? Gaat de PVV lokaal? Het worden spannende tijden voor politiek Wijdemeren.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 2