WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lopen gaat Sneller dan de Bus
Ankeveen, wo 4 maart 2009

Patrick Kreuning ging met de bus van Kerkelanden naar Ankeveen. Hij deed er twee uur over.

ingezonden brief

Openbaar vervoer naar Kerkelanden

Het verkeer in Hilversum is, helemaal door de vele wegopbrekingen, een grote puinhoop. Vandaag moest ik op diverse locaties in Hilversum zijn en besloot per bus en met de benenwagen een dagje te gaan shoppen en andere zaken regelen. De laatste winkel die ik bezocht was de Karwei, naast de Gamma bij de Loswal. Vandaar terugsjokken naar de Vaartweg en de dichtstbijzijnde? bushalte. Hier kwam ik er achter dat ik via Kerkelanden moest reizen, de haltes richting station zijn tijdelijk opgeheven, vreemd daar nu de 's Gravelandseweg opgebroken is ook lijn 105 en 106 hier rijden.

Ik steek dus braaf over en kom om 16.50 bij de halte aan, waar ik lees dat de bus om 17.02 langs zal komen. Dus heb ik de bus van 17.17 uur, de bus van 17.02 is nooit gearriveerd. Dan begint de ellende pas goed, door de afsluiting van de Nieuwe Loosdrechtseweg en de Diependaalse laan staat de Severijnstraat bomvol en is er geen doorkomen aan. Tegen kwart voor zes komen we in Kerkelanden aan, een snel rondje en dan de terugweg, wederom komen we muurvast te zitten op de overvolle wegen. Tegen half zeven zijn we eindelijk bij het station, gelukkig heeft lijn 105 iets vertraging zodat ik tegen 18.50 thuis ben, bijna 2 uur onderweg. Was ik vanaf de Karwei gaan lopen naar de Herenweg in Ankeveen, dan was ik met hooguit anderhalf uur thuis geweest.

Mensen die in dat gedeelte van Hilversum of Kerkelanden moeten wezen raad ik dan ook aan de fiets of brommer te nemen, eventueel een alternatieve route via Loosdrecht met de auto is uiteraard ook mogelijk. Mocht u noodzakelijkerwijs het openbaar vervoer gebruiken, ga dan ruim van te voren op weg, dan bent u met twee uur wel ongeveer op de plaats van bestemming. Sterkte er mee.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 6