WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vaccin Experimenteel?
Wijdemeren, di 3 maart 2009

Op 7 maart start de vaccinatie van meisjes van 12, 13 tegen baarmoederhalskanker. Wim Jansen laat zijn dochters niet vaccineren.

ingezonden brief

Ondanks de enthousiaste berichtgeving is de HPV vaccinatie niet zonder risico's. In veel van de promotiegerichte informatie wordt niet gemeld dat het vaccin nog steeds voor een groot deel experimenteel is. Werkingsduur en vooral bijwerkingen op langere termijn zijn niet onderzocht (want het vaccin bestaat immers nog maar kort) en sommige risico's worden gemakshalve gebagatelliseerd.

Opmerkelijk is vooral dat het aantal doden door baarmoederhalskanker door tijdig een "uitstrijkje" te laten doen met 80% kan worden teruggebracht. Dat is veel goedkoper, vrij van risico's en ook nog eenvoudiger. Zou er dan nog een andere reden zijn om de vaccinatie in dit stadium zo aan te moedigen? Ik zal het mijn dochters in ieder geval niet aanraden, ze zijn geen proefkonijntjes!

Wim Jansen
Weesp

Naschrift:

Het televisieprogramma Zembla trok in 'Het omstreden kankervaccin' van oktober 2008 het nut van het vaccin in twijfel en belichtte de dubieuze rol van de farmaceutische industrie in de promotie van het vaccin. Meer hierover op de website van Zembla.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
6 gr.
windkr. 3