WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vaccinatie B.m.h.kanker start
Wijdemeren, wo 11 februari 2009

De eerste vaccinatieronde tegen baarmoederhalskanker in de regio voor meisjes van 13 t/m 16 start op zaterdag 7 maart op het Mediapark.

persbericht

GGD Gooi & Vechtstreek organiseert vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker in Mediapark

Baarmoederhalskanker is een ernstige ziekte. Vaccineren verkleint de kans op het krijgen ervan. Daarom krijgen vanaf 2009 alle meisjes in Nederland dit vaccin aangeboden in het jaar dat zij twaalf worden. In het komende halfjaar krijgen alle meisjes van dertien tot en met 16 het vaccin alsnog aangeboden. De GGD organiseert een campagne in het Mediapark om dat mogelijk te maken.

De eerste vaccinatieronde in Gooi en Vechtstreek start op zaterdag 7 maart. GGD Gooi & Vechtstreek heeft gekozen voor een locatie die de meisjes zal aanspreken; het Mediapark in Hilversum. Alle meisjes van 13 tot en met 16 jaar krijgen vanaf zaterdag 14 februari een persoonlijke uitnodiging in de bus.

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker bestaat uit drie prikken, die worden gegeven in zes maanden tijd. De tweede prik volgt na één maand, zaterdag 4 april, en de derde prik na zes maanden, zaterdag 12 september. Alle meisjes die ingeënt worden, krijgen in het kader van het alcoholproject ‘Samen aan de slag tegen riskant alcoholgebruik in Gooi en Vechtstreek’een flesje water met een boodschap.

Vanaf begin februari is er een landelijke informatielijn voor HPV: 0800 – 301 80 51. Ook is er een campagnesitewebsite: www.prikenbescherm.nl
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
3 gr.
windkr. 2